blwiva

OLDEBROEK -  Het vlaggenschip van Bakkerij Jonker -Blauw Wit is de tweede seizoenshelft met een soevereine overwinning begonnen. In Vaassen werd Blok EVC met duidelijke cijfers (16-25, 17-25, 14-25 en 13-25) van het veld geveegd. Daardoor haken de mannen van Erik Koldewijn hun karretje definitief aan bij de subtop in de promotieklasse.

Voor de korte winterstop bleek al dat Blauw Wit tegen Blok EVC geen punten mocht morsen. Waar de Blauw Witters in eigen hal nog een punt lieten liggen, speelden de mannen nu geconcentreerd. De servicedruk, passing en het gevarieerde aanvalsspel waren vier sets langs prima op orde aan Blauw Wit kant. Zonder nog echt groots te spelen legde Blauw Wit de thuisploeg zijn wil op. Dat resulteerde erin dat de Oldebroekers, na minder dan 1,5 uur gespeeld te hebben, vijf welverdiende punten mee konden nemen in de tas naar Oldebroek.

Al eerder deze week concludeerde trainer Erik Koldewijn dat het spel steeds stabieler wordt (linkje) en dat er een mooie groei zichtbaar is door de vele arbeid die er op de training geleverd wordt. Dat kwam goed tot uiting in de wedstrijd in Vaassen. Daarbij heeft de selectie in de winterstop welkome aanvulling gekregen. De middenas van de Blauw Witter zal de rest van het seizoen (grotendeels) versterkt worden met Rick Bakker, die in de eerste seizoenshelft al een waardevolle kracht bleek te zijn. Daarbij is Sander Puttenstein op de weg terug na zijn knie-operatie. Na drie maanden langs de kant te hebben gestaan, pakte hij tegen Blok EVC weer zijn eerste punten mee.

Komende week wacht er een interessant treffen. Dan krijgt Heren 1 concurrent SSS op bezoek, dat momenteel 1 plaats hoger staat op de ranglijst. Het verschil is slechts 1 punt en Blauw Wit heeft nog twee wedstrijden tegoed. Reden te over om dus om de mannen aan een overwinning te komen helpen. Het eerste fluitsignaal zal klinken op het vertrouwde tijdstip van 16:30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment