am1

WEZEP – Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het eerste team Amptmeijer 1 van Amptmeijer Badminton ’80 zaterdag 18 januari de kampioenstitel binnen gehaald door met 7-1 thuis in de Kamphal te winnen van Diok uit Enschede. Het team had minimaal 4 punten nodig om niet meer ingehaald te kunnen worden. Het team was bij aanvang wat gespannen en nerveus, want zou het gaan lukken met die hele schare aan supporters in de zaal?

Het eerste punt was al voor aanvang van de wedstrijd binnen. Een van de dames van Diok gaf aan niet te fit te zijn en de single niet te spelen, ze hadden hiervoor geen (geschikte) invaller kunnen vinden, dus dit was de enige optie voor ze. Besloten werd dat Vera van Dijk de overgebleven single ging spelen, in verband met de meeste kans op het punt.

Rémon van de Werfhorst en Cornel van Dorp zijn gestart met de herendubbel. Zij moesten duidelijk nog even inkomen. De eerste set ging verloren. Ze hadden inmiddels het spel van de tegenstander door en in de tweede set werd er gewonnen met 21-13. De derde set hadden ze het nog wel lastig, maar ze konden hun voorsprong behouden en het punt was binnen. Van Dijk en Joanne van den Heuvel konden daarna beginnen met de damesdubbel. De eerste set was snel klaar. De tegenstandsters sloegen veel uit en waren niet tactisch bezig, 21-6 voor Wezep. De tweede set verliep wat stroever, de dames moesten hun best doen om geconcentreerd te blijven spelen. Na een 21-12 winst was ook hier het punt binnen.

Het volgende punt moest uit de single komen, ging het Van de Werfhorst of Van Dijk worden? Van de Werfhorst had niet zo veel zin in de singlepartij (waarschijnlijk spaarde hij zich voor de mix na een kleine blessure vorige week) en de tegenstander wist snel te winnen. Van Dijk stond lekker te spelen en wist haar tegenstandster goed onder druk te houden. Na twee sets was de winst binnen, evenals het kampioenschap!

am2

Ondertussen waren Janny en Marco Amptmeijer als hoofd- en teamsponsor ook in de zaal aanwezig. Als trotse hoofdsponsor hebben ze dan ook even een momentje genomen om het team te huldigen.

Van den Heuvel hoefde dus niet meer te singlen, alleen Van Dorp moest zijn partij nog spelen. Na alle feestelijkheden had hij wat moeite met de concentratie, maar in beide sets wist hij zijn voorsprong te behouden zodat ook deze partij werd gewonnen.

Ten slotte is er nog gemixt. Beide mixen hebben het punt gepakt.

En toen was het tijd voor een feestje:  het team is namens de vereniging gehuldigd in de zaal met een fraai bos bloemen. Ook namens de competitiecommissie zijn ze gehuldigd.

Bij de vraag hoe blij het team is met het kampioenschap kwam er niet een echt duidelijk antwoord. Maar aan de glunderende gezichten te zien waren ze superhappy! En als vereniging zijn we natuurlijk supertrots op dit team!

Ook de andere teams hebben nog gespeeld. Het tweede team TTL Wezep speelde uit tegen IJsselstad in Deventer en heeft met 7-1 verloren. Het derde team Amptmeijer 2 speelde vrijdagavond uit tegen Zwolsche BC en heeft een 2-6 overwinning meegenomen naar huis. Het vierde team Bakker Bestratingen mocht het thuis opnemen tegen Amersfoort en wist te winnen met 5-3. Het meidenteam Plus Van den Hoven speelde vrijdagavond uit tegen WSV en heeft met 4-2 verloren. Het jeugdteam Plus Van den Hoven was uit naar Allotria in Hasselt en heeft een mooie 3-5 winst behaald.

Volgende week is de een-na-laatste speelweek van de competitie. Volgende week zaterdag, 25 januari, spelen het tweede en derde team, evenals het herenteam en het meidenteam thuis. Ook deze spelers worden graag ondersteund door supporters in de zaal. De wedstrijden beginnen om 13:00 uur in De Kamphal, toegang tot de tribune is gratis.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment