’t LOO - Op woensdag 15 januari werd bij de ATB Vereniging uit Oldebroek de een na laste wedstrijd van de Maxi Promo wintercompetitie verreden. Het was tevens de tweede wedstrijd voor de zestien plus die onder kunstlicht werd gehouden. Rond half acht vertrok het complete peloton en door een aantal renners werd gelijk de aanval ingezet, waaronder Rick Bos uit Oosterwolde, Jonathan van Boven uit Oldebroek en door beide plaatsgenoten Gerwin Riezebos met Arnold van de streek. Ook renner Dylan Schra uit Staphorst wist zich aan te sluiten.

Er vonden verschillende demarrages plaats door Van Boven en Riezebos, maar was het Bos die gelijk weer orde op zaken stelde. Uiteindelijk kon in het slot van de wedstrijd Jonathan nog volgen en sloeg Rick in de allerlaatste ronde toe. Hij liet zo Van Boven achter zich, die zeer verdienstelijk  tweede werd. Gerwin Riezebos wist als goede derde te finishen, waarna Arnold volgde en Dylan als vijfde binnenkwam. Door deze overwinning is het kampioenschap nu wel heel dichtbij gekomen voor Rick Bos. Hij werd bij de vijftienjarigen in het seizoen 2018/2019 de koning en nu al de keizer van de zestien plus wordt genoemd.

Bij de vijfendertig plus won Henry Jansen uit Ruinerwold en kwam Bart van Dieren uit Olst als tweede over de meet. Jeroen Gerritsen uit Uchelen volgde als derde. Wietze Gorter uit het Friese Oosterwolde won bij de vijftig plus en hij bleef Gert Bosman uit Wijhe ruimschoots voor die op zijn beurt Arjen Kraaijeveld uit Kampen verwees naar de derde plaats.

Op zaterdag 25 Januari zal de grote finale van de Maxi Promo wintercompetitie worden gehouden op sportpark Stuivezand.

Na afloop werd de winnaar Rick Bos van de zestien plus voor de camera gehaald.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment