sem

’t LOO - Op zaterdag 11 januari werd op sportpark Stuivezand de een na laatste wedstrijd om de Maxi Promo wintercompetitie verreden. Bij de dertien tot vijftien jarigen wist Sem Hardloper vrij eenvoudig het goud te pakken en hij lijkt de koning te gaan worden in deze leeftijdsgroep. Renners als Diederick Fobbe uit ‘t Loo en Casper van Hartskamp uit Apeldoorn wisten in het begin van de wedstrijd nog goed mee te komen, maar na een aantal ronden schudde Hardlooper flink aan de boom en kwam zijn zege niet meer in gevaar. Fobbe kwam als tweede over en finish en Hartskamp werd verdienstelijk derde.

In de leeftijdsgroep van elf tot twaalf jaar kreeg het publiek ook een schitterende wedstrijd te zien waarin Tobias Landman uit Hengelo (OV), Rick Inpijn uit Apeldoorn plus Nick Verkleij uit Gouda de hoofdrolspelers waren. In het slot van de wedstrijd leek Landman de aansluiting te verliezen op Inpijn en Verkleij, die al zoveel werk had verricht. Uiteindelijk moest via de sprint de beslissing vallen. Landman wist op een schitteren wijze terug te komen en pakte zo op negen duizendste van een seconde toch nog de overwinning voor Rick Inpijn die op zijn beurt Nick Verkleij nipt voorbleef.

Bij de acht tot tienjarigen wist Floor Marsman uit Den Ham glansrijk als winnaar over de meet te komen en kwam Simon Landman uit Hengelo (OV) drie tellen later als tweede binnen. Hij wist Weber uit Swifterbant ruimschoots voor te blijven.

Bij de Kabouters (5 tot 7 jaar) wist Nick Visser zeer goede zaken te doen en de Oldebroeker zette gelijk vanaf het begin de aanval in met een redelijk zwaar verzet. Nieuwkomer Yori Sellis uit Kampen leek nog roet in het eten te gaan gooien, maar Visser zag het gevaar en verhoogde zijn tempo waarna hij onder luid applaus als grote winnaar werd binnen gehaald. Sellis was ontzettend blij met zijn tweede plaats en heeft laten zien wat in zijn mars te hebben. Aron Riezebos uit Oldebroek was zeer tevreden met zijn derde positie.

Op zaterdag 25 januari zal de grote finale worden gehouden bij de ATB Vereniging uit Oldebroek en dan zal duidelijk worden wie de grote kampioenen zullen zijn van de Maxi Promo wintercompetitie 2019/2020.

kijken luister naar de korte interviews die wij maakte met Sem Hardlooper en Tobias Landman

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment