hard

WEZEP - De Loopgroep Wezep geeft vanaf maandag 2 maart weer een beginnerscursus hardlopen. De cursus duurt 13 weken. De cursuskosten zijn € 47,50. Dat is inclusief een fraai loopshirt dat elke cursist na afloop van de cursus ontvangt. Loopgroep Wezep is onderdeel van Atletiekvereniging “De Gemzen”. Inschrijven voor de cursus kan door je online aan te melden. Het digitale inschrijfformulier is te vinden op de website www.gemzen.nl, onderdeel Beginnerscursus.

De belangstelling voor de cursus is elk jaar weer groot. Daarom is het verstandig om je zo snel mogelijk in te schrijven. Er kunnen maximaal 30 lopers meedoen

Iedereen die belangstelling heeft voor hardlopen, kan meedoen. De cursus is laagdrempelig en gericht op mensen die voor hun plezier willen gaan lopen. Je hoeft geen loopervaring te hebben, wel een goede lichaamsconditie.

Hardlopen is heel fijn om te doen, en je wordt er fit van. Het geeft ontspanning na een drukke (werk)dag.

Deelnemen aan de beginnerscursus biedt een aantal duidelijke voordelen:

  • Aanleren van de juiste looptechniek, waardoor blessures worden voorkomen.
  • Begeleiding door deskundige trainers met veel ervaring met beginnende lopers.
  • De trainers kunnen de meeste vragen beantwoorden en geven nuttige tips.
  • Lopen in een groep is heel gezellig en werkt motiverend.

De training is zo opgezet dat je aan het eind van de cursus 5 kilometer non stop kunt hardlopen. De opbouw verloopt heel geleidelijk. Op de maandagavond wordt in groepsverband getraind onder leiding van twee looptrainers van de Gemzen die zijn opgeleid door de Atletiekunie. Naast de groepstraining doe je elke week een training op eigen gelegenheid: een soort huiswerkopdracht.

Elke cursusavond start met een warming up, waarbij de spieren worden losgemaakt en het lichaam ‘op werktemperatuur’ worden gebracht. Daarna volgt de hoofdopdracht, die bestaat uit een of meer minuten hardlopen, afgewisseld door korte wandelpauzes. Aan het eind van de training wordt een cooling down gedaan met oefeningen om de spieren en pezen weer te ontspannen.

De eerste cursusavonden worden gehouden op de Prinses Margrietweg en omgeving. Begin april, als het langer licht is, wordt er getraind in het bosgebied achter Vitens en op de Wezepsche Heide. De afsluitende 5 km testloop wordt gehouden op de atletiekbaan in Heerde

Dit jaar wordt de cursus voor de zevende keer georganiseerd. De cursisten zijn elk jaar weer enthousiast, en de meesten blijven lopen na afloop van de cursus.

In februari wordt een informatie-avond gehouden voor cursisten die zich hebben ingeschreven en voor belangstellenden. Datum en tijdstip worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. De trainers zullen zich die avond voorstellen, een korte toelichting geven op de cursus en vragen beantwoorden. Een fysiotherapeut van De Akker geeft tips voor blessure-preventie.

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar loopgroepwezep@gemzen.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment