DSCF2565

OLDEBROEK - Dat je met een ATB-tocht en feestmiddag een behoorlijk bedrag kan inzamelen voor het goede doel, bewees familie Van de Streek uit Oldebroek. Op vrijdag 27 december 2019 organiseerden zij een actiedag voor Stichting Matchis, het centrum voor stamceldonatie. ’s Morgens fietsten zo’n 80 deelnemers een mountainbiketocht van ongeveer 45 km. Bij de verzorgingspost kon men zich even warmen aan een kop bouillon en nieuwe energie opdoen door een versnapering.

Foto's Jan van de Pol

 

Aansluitend werden de deelnemers verwelkomd in de tent, waar zij een drankje en een warme hap konden nuttigen. Tijdens de verloting vielen vele deelnemers in de prijzen, met als topstuk een heuse stadsfiets.

’s Middags werd het sfeervol samenzijn in de tent voortgezet, waarbij men elkaar kon ontmoeten in een gezellige setting. Er was live muziek en wederom een verloting, de hoofdwinnaar ging er van door met een LCD-televisie. 

De opbrengst was maar liefst €6600,-! Een grandioze opbrengst  die geheel ten goede komt aan Stichting Matchis.

Familie van de Streek draagt deze stichting een warm hart toe. In 2016 kreeg hun vrouw en moeder, door tussenkomst van Matchis, stamcellen van een onbekende donor. Voor patiënten met leukemie of een andere bloedziekte is het krijgen van donorstamcellen vaak de enige hoop op genezing. Met de donorcellen mocht het een tijdje beter gaan met Mevrouw van de Streek, helaas stierf zij in 2018 aan de gevolgen van leukemie.

In herinnering aan haar en de hoop op meer stamceldonoren organiseerde Familie van de Streek deze actiedag. Daarbij zijn zij enorm geholpen door vrienden en gesponsord door de lokale middenstand. Via deze weg willen zij dan ook een ieder bedanken die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt. Ook wijzen zij u graag op de website www.matchis.nl om meer informatie over stamceldonatie te verkrijgen en  de mogelijkheid om u aan te melden zelf stamceldonor te worden. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment