DSC09281

’t LOO - Op vrijdag 27 december werd onder kunstlicht op sportpark Stuivezand de jaarlijkse open clubkampioenschappen gehouden door de ATB Vereniging uit Oldebroek. Op een zeer technisch parcours van ruim twee kilometer lang wist Rick Bos bij de zestien plus de gehele wedstrijd als ceremoniemeester rond te gaan. De renner uit Oosterwolde kreeg verschillende aanvallen te verduren, zoals van Rens Teunissen van Manen uit Oosterbeek en van Yoep van der Peet uit Hooglanderveen, maar dat draaide op niets uit. De laats genoemde werd de strijdlustigste renner genoemd, maar verspeelde in het slot toch zijn krui. Bos liet zien de beste te zijn en kwam solo over de finish. Waarna Teunissen Van Manen volgde en Van der Peet zeer moe gestreden toch nog als derde binnen kwam.

Foto's Jack Aalderink

Bij de dames ging de zege naar Isa  Boverhof uit  Uffelte, die met een ruime voorsprong Samantha Sinninghe uit Arnhem voor bleef. Karin Iepsma uit Dronten sloot haar wedstrijd af met een goede derde plaats.

Bij de vijfendertig plus maakte André Westerink de koers keihard. Na een paar ronden te hebben gereden zette de Nunspeter flink aan. Hij was al snel uit het zicht van de achtervolgers verdwenen en won zo eenvoudig de wedstrijd. Elwin van den Beld uit Kamperveen reed ook een sterkte wedstrijd en wist met een tweede positie over de meet te komen. Heike van der Woerd uit Amstelveen wist knap derde te worden.

Emiel Kunkeler uit Zuidwolde pakte het goud bij de vijftig plus en het zilver was voor Erik Slomp uit Ruinerwold. Gert Bosman uit Wijhe wist het brons te veroveren.

Bij de recreantengroep ging de zege naar Gerben Kroeze uit Zwolle, die op een simpele manier afrekende met zijn plaatsgenoot Jeroen Broekroelofs, die op zijn beurt Werner Schoenmaker uit Zwolle achter zich wist te houden.

Kijk HIER voor alle uitslagen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment