VSCO

OOSTERWOLDE  - In de thuiswedstrijd tegen Den Ham lijkt VSCO’61 aan het kortste eind te trekken na de rode kaart van gelegenheidslaatsteman Gert Schreurs vlak voor rust. Toch weet VSCO’61 na een 1-1 ruststand de overwinning naar zich toe te trekken en met 4-1 van het veld te stappen. VSCO’61 nam al vroeg een 1-0 voorsprong. Een mooie steekpass van Henk Elskamp werd fraai en beheerst afgerond door Beert Bonestroo. Halverwege de eerste helft ontstond de eerste kans voor Den Ham, maar Luuk Kuiper schoot uit de draai over.

VSCO’61 controleerde de wedstrijd, maar opeens veranderde het speelveld. Een lukrake trap van achteruit bracht VSCO’61 in de problemen. Gert Schreurs beging een overtreding binnen de zestien en een strafschop werd toegekend. Tot overmaat van ramp werd Schreurs ook de rode kaart getoond. Een wel heel zware straf gelet op de aard van de overtreding. Kevin Ruiterkamp gaf doelman Arjan ten klooster geen kans (1-1). Vlak voor rust had VSCO’61 geluk dat een inzet via Etienne van Dijk op de paal belandde en in de rebound Jelmer Bolks overschoot.

De eerste kans in de tweede helft was voor Den Ham. Bij de eerste paal uit de draai schoot Luuk Kuiper hard in, maar doelman Ten Klooster hield VSCO’61 op de been. Ook een hard schot van Kevin Ruiterkamp ketste af op de doelman. Met tien tegen elf wist VSCO’61 toch verrassend en op karakter op voorsprong te komen. Een vrije trap van Sander Stange bracht Rinse van der Velde in stelling, die belaagt werd door een tegenstander. Jan van ’t Oever kwam als een duveltje uit een doosje langszij en scoorde de 2-1.

Binnen vijf minuten was de wedstrijd gespeeld. Uit een hoekschop van Jan van ’t Oever scoorde Rinse van der Velde de 3-1 en even later kon heel Oosterwolde opnieuw juichen. Rinse van der Velde werd binnen de zestien onreglementair van het scoren afgehouden. Strafschop besliste scheidsrechter O’Neil en een gele kaart voor overtreder Tom Hallink. Na blijvend commentaar van Hallink op de scheidsrechter ontving hij zijn tweede gele kaart en mocht ook vertrekken. Jan van ’t Oever weet hierna de 4-1 binnen te schieten en VSCO’61 pakt drie belangrijke punten in de strijd voor klassenbehoud.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment