WhatsApp Image 2019 11 23 at 11.59.22 2 1024x675

OLDEBROEK - De mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 hebben vrijdagavond goede zaken in Apeldoorn gedaan door met 1-3 te winnen van Dros/Alterno 2. Daardoor pakken de mannen de broodnodige punten die ervoor zorgen dat de middenmoot in zicht blijft.

Voor de tweede week op rij speelden de mannen dus een uitwedstrijd in Apeldoorn, ditmaal tegen Alterno. Coach Erik Koldewijn kon geen beroep doen op vier vaste krachten (Sander Puttenstein, Sjon Schipper, Tom de Vries en Daniel van de Weg) en had ook nog eens te maken met de nodige pijntjes in de selectie. Er was versterking uit het tweede opgetrommeld en ook Niels van Duijn had zijn schoenen afgestoft en was meegereisd naar Apeldoorn.

Moeizame eerste set

eide teams openden de wedstrijd relatief tam. Het jonge Alterno, dat met name leunde op de buitenaanvallers, pakte de regie in de eerte set. Coach Erik Koldewijn greep al snel in en bracht Gerben Storteboom binnen de lijnen. Hij zorgde met een aantal belangrijke blokpunten mede voor de ommekeer. Aanvallend namen Geert Spijkerboer en Martijn Westerink het voortouw en via 22-25 sleepte Blauw Wit de eerste set uit het vuur

Alterno pakt set 2

Blauw Wit drukte door in set twee. Een kleine voorsprong was er halverwege de set (13-15). Maar na een opstellingsfout slopen er slordigheden in het spel van de Oldebroekse ploeg. Eigenlijk had Alterno bij 24-21 de set al beslist, ware het niet dat de scheidsrechter het punt niet toekende aan de thuisploeg. De ingevallen Niels van Duijn zette de ploegen eigenhandig naast elkaar (24-24). Helaas werd het via 28-26 alsnog 1-1.

Blauw Wit schroeft een tandje op

De mannen begrepen dat er een tandje opgeschakeld moest worden om de wedstrijd binnen te halen. Zo werd besloten en dito uitgevoerd. In de derde set pakte Blauw Wit al snel een voorsprong van 5 punten die niet meer weggegeven werd. De passing stond goed waarin de vervangende libero Jordi van de Beek een belangrijke rol vertolkte. Met een broederwissel op de spelverdelersplek (Martijn voor Reinier) speelde Blauw Wit set 3 keurig uit (18-25). De laatste set ging gelijk op tot de 20 punten maar het was Alterno dat bij de 20 punten fouten maakte, mede door een sterke serviceserie van Geert Spijkerboer. Blauw Wit won set 4 met 19-25.

Drukke december maand
oor deze overwinning komt het puntentotaal op 12 uit 6 wedstrijden. De mannen stijgen een plekje naar plaats 10. Met twee wedstrijden minder gespeeld dan de rest van de competitie, heeft Blauw Wit reden genoeg om verder omhoog te kijken. Vervelend is wel de wedstrijd van volgende week tegen SvDynamo verschoven zal worden omdat de Talter niet beschikbaar is. Daarna komt er voor Heren 1 een drukke december maand aan met 5 wedstrijden (inclusief bekerwedstrijd tegen WIOS) in 2,5 week. De eerstvolgende afspraak is op 7 december om 18:30u in Voorthuizen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment