OWIOS

OLDEBROEK –OWIOS speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Quick ’20 in Oldenzaal op sportpark Vondersweijde. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Afgelopen week stond de voetbalwereld stil omtrent racisme. In het betaald voetbal als in het amateurvoetbal is er op geen enkele manier plaats voor racisme zowel niet binnen het veld als buiten het veld. Laten we met zijn allen genieten van ons geliefde spelletje.

Quick’20 is een volledig onbekende tegenstander voor OWIOS. Quick’20 kent een omvangrijke zondag afdeling en is een van de grootste verenigingen van Nederland. Het eerste elftal van de zondag afdeling voetbalt in de Hoofdklasse. In het seizoen 2010-2011 is Quick ’20 ook gestart met een prestatie-elftal op de zaterdag. Vorig seizoen eindigde Quick ’20 op een 3e plaats in de 3e klasse en via de nacompetitie is Quick ’20 gepromoveerd naar de 2e klasse.

Quick ’20 staat op een verdienstelijke 4e plaats. Na 8 wedstrijden heeft Quick ’20 13 punten. Quick ’20 heeft 4 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en verloor er 3. Ze scoort relatief makkelijk met 18 doelpunten, maar krijgt ook relatief makkelijk de doelpunten tegen (18 stuks). Topscoorder is Lars Spit met 5 doelpunten. In de laatste wedstrijd won Quick ’20 van de nummer laatst ASC ’62, na een 1-1 ruststand won Quick ’20 met 5-2.

OWIOS had vorige week bekerverplichtingen en kon de zinnen even verzetten. Na de eerste twee wedstrijden gewonnen te hebben, verloor OWIOS de 6 daaropvolgende. Ondanks goed voetbal stond OWIOS toch met lege handen. De laatste competitiewedstrijd tegen PH verloor OWIOS van PH. Na een 1-1 tussenstand kreeg Hendri Nagelhout de rode kaart en kon OWIOS met nog een uur te voetballen met 10 man verder. Ondanks de betere kansen verloor OWIOS uiteindelijk middels een strafschop met 3-2. Vorige week kon OWIOS de bakens verzetten in de beker tegen Zwolsche Boys. OWIOS was duidelijk de betere partij en won met 6-0 van Zwolsche Boys en gaat door naar de volgende ronde.

De overwinning van vorige week zal OWIOS goed hebben gedaan en vertrouwen gegeven. Uiteindelijk moet het voetbal ook de punten opleveren in de competitie. Quick ’20 zal de goede klassering in de 2e klasse echter willen vasthouden. Het belooft dan weer een belangrijke krachtmeting te worden tussen twee onbekende ploegen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment