OOSTERWOLDE - Tegen Stroe boekt VSCO’61 de grootste overwinning van dit seizoen tot nu toe. De 6-1 overwinning is echter een magere afspiegeling ten opzichte van de gecreëerde kansen en een score in de dubbele cijfers had zeker niet geflatteerd geweest.

VSCO’61 start slecht in de eerste helft en het spel blijft de eerste helft onder de maat. Desondanks is VSCO’61 de bovenliggende partij. Jan van ’t Oever laatt in de beginfase al een goede kans liggen, maar in de 23e minuut scoort Jesse Rietberg op aangeven van Martijn Pluim de 1-0. Geluk heeft VSCO’61 in de 29e minuut dat uit een hoekschop Tim van Essen de lat raakt.

Nadat Martijn Pluim enkele mogelijkheden laten liggen om de voorsprong te vergroten, weet hij op slag van rust wel de 2-0 binnen te schieten. Voor dat het rustsignaal klinkt staat het 3-0 op het scorebord. Uit een voorzet van Gert Schreurs scoort Jesse Rietberg op fraaie wijze zijn tweede doelpunt.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft vergroot VSCO’61 de voorsprong. Uit een mooie steekpass van Remco van ’t Hul scoort Jan van ’t Oever beheerst de 4-0. VSCO’61 dat de tweede helft directer speelt en daardoor de bal sneller rond laat gaan, krijgt hierna kans op kans. De ene kans nog mooier dan de andere. Scoren blijkt echter te veel gevraagd.

Aan de andere kant is enkele malen Stroe gevaarlijk via Richard van de Brink. Na bijna een uur spelen scoort Derck Kuijt een schitterend doelpunt namens Stroe en weet daarmee de 4-1 op het scorebord te brengen. VSCO’61 weet uiteindelijk in de slotfase de score op te krikken naar 6-1 via doelpunten van Sebastiaan van de Weg en Jan van ’t Oever.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment