WEZEP - Vandaag speelt WHC op sportpark Het Noorderslag tegen Staphorst. Voor WHC trainer Andre Blom wordt het improviseren nadat WHC vorige week in de wedstrijd tegen DVS´33 tegen 2 rode kaarten opliep Raoul Jessurun ( 1 wedstrijd geschorst) en Caleb Rahajaan ( 4 wedstrijden schorsing) zijn er niet bij..

Daardoor starten Wouter van Diepen (WHC 2) en Mitchel Dijkhof ( WHC A1) in de basiself. Verder ontbreken Jesse Betaze (schoollamp) en Wim van ´t Ende, Peter Drolenga en Jelle Post wegens blessures. De wedstrijd tussen Staphorst (niet lullen maar poetsen) en WHC ( D'ran met de Lippe) wordt een duel op het scherpst van de snede.

De duels tussen Staphorst en WHC zijn de moeite van het bekijken altijd meer dan waard. In tegenstelling tot eerdere onderlinge wedstrijden is WHC zaterdag de underdog. Toch zal de ploeg van trainer Andre Blom zal zich met hand en tand gaan verzetten. WHC trainer Blom was aan het begin van deze eeuw drie seizoenen trainer bij de Staphorsters. Van 2001 - 2004 kwam hij met Staphorst uit in de zaterdag eerste klasse E. De eindklasseringen waren 9e, 4e en 5e.

Bij Stpahorst is Jan van Raalte aan zijn derde seizoen bezig.. In de afgelopen 2 seizoenen eindigde hij met Staphorst als 2e en 3e en nam daardoor ook deel aan de nacompetitie om te spelen om een plek in de topklasse. De geel blauwen wisten in het seizoen 2013-2014 beslag te leggen op de derde periodetitel, wat recht gaf op het toetje van de nacompetitie. Daarin wist het Harkemase Boys en ACV van zich af te schudden. Verrassenderwijs werd de brigade van Jan van Raalte in de halve finale een halt toegeroepen door SteDoCo.

Nieuwe spelers bij Staphorst zijn Martin van 't Ende en Frank Kuurman (Alcides), Roelof de Jong (Harkemase Boys), doelman René Oosterhof (Be Quick'28) en Robert Pomstra (ACV). Philip Ties was één van de spelers die vertrok. Hij vond onder dak bij Topklasser SC Genemuiden.

WHC verloor de wedstrijd op zaterdag 3 mei 2014 met maar liefst 6-0. WHC wist voor de pauze niet waar het kijken moest. Vrijwel elk Staphorster schot was succesvol en de bezoekers konden daar bar weinig tegenover zetten. Namens Staphorst scoorden Martijn Brakke, Philip Ties en Rob Mijnheer allen tweemaal. Na de pauze rechtte WHC nog enigszins de rug, maar een echte wedstrijd werd het vanzelfsprekend nooit meer.Na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0 voor de mannen van trainer Jan van Raalte.

Staphorst is dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen. Het won echter van de 4 duels maar één keer namelijk van CSV Apeldoorn (3-2). Verder speelde het gelijk tegen SVZW (2-2), Flevo Boys (1-1) en AZSV (0-0). De resultaten in de uitwedstrijden zijn beduidend minder. Zo verloor men van Drachtster Boys (2-1) en DVS'33 (2-0). Het speelde gelijk tegen VVOG (1-1) en het won van WVF (1-0)

Er zijn vier spelers bij Staphorst die tot nu toe 2 keer hebben gescoord. Dat zijn Roelof de Boer, Martijn Brakke, Rob Mijnheer en Frank Kuurman. Ewald Koster, Tom Kisjes en Ferdi ter Avest scoorden ieder één keer. 1 keer was er de hulp van een speler van SVZW die in eigen doel schoot..

WHC streed vorige week tegen DVS'33 tot aan de rust goed mee. Na de rust liep DVS'33 nog verder uit met als gevolg een 1-4 nederlaag. De mannen van WHC trainer Andre Blom gaan in en tegen Staphorst voor eerherstel. Ze kunnen daarbij van u als 12de man goede gebruiken. U/jij komt ze toch ook aanmoedigen !! Forza WHC !!! Als Leeuwen die Blauwwitten.

De wedstrijd staat o.l.v. dhr M. Kampman uit ter Apel.
De aftrap op sportpark Het Noorderslag in Staphorst is om 14.30uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment