190914 BL WIT 348 1200x675

OLDEBROEK - Aankomende zaterdag is het ‘derby day’ in de Talter. Zowel Blauw Wit Heren 1 als Dames 1 kruisen de degens met de andere volleybalvereniging uit de gemeente: VZK. Ook diverse jeugdteams komen vanaf 12:30 uur in actie. 

Blauw Wit H1 – VZK

Het heeft meer dan 10 jaar geduurd, maar dan wordt er eindelijk weer een derby gespeeld in de Talter tussen de eerste teams van de twee volleybalverenigingen uit de gemeente Oldebroek. Wel troffen beide teams elkaar twee seizoenen geleden (op neutraal terrein) voor promotiewedstrijden. Toen won Blauw Wit met 2-0 en promoveerde daardoor rechtstreeks naar de promotieklasse. In vergelijking met toen zijn qua samenstelling beide teams niet heel veel veranderd. Waar VZK ervaring aan zijn selectie heeft toegevoegd, heeft Blauw Wit juist gekozen voor de jeugd.

VZK kent een prima start van het seizoen en draait mee in de top. De resultaten van Blauw Wit zijn wisselvalliger en de mannen vinden zichzelf terug op een 11e plek, wel met 2 of 3 wedstrijden minder te hebben gespeeld dan de andere teams in de competitie. Die wedstrijden zullen in december ingehaald worden. Het uitschakelen van 3e divisionist O.M.S in de beker vorige week, zal de Blauw Witten vertrouwen geven. Het duel begint zaterdag om 16:30 uur in de Talter.

Blauw Wit D1 – VZK

Blauw Wit dames 1 speelt zaterdag naast Heren 1 tegen het tweede damesteam van Wezep. De dames van Dennis Veth kennen een geweldige seizoensstart en wonnen tot nu toe al hun 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er met 2-3 gewonnen van Libero’99 in Dronten, nadat de dames een 2-1 achterstand hadden weggepoetst. Daardoor zijn de dames trotse koploper in de tweede klasse. VZK staat in de middenmoot op een 6e plek. Bij winst kan Blauw Wit de koppositie verstevigen. Ook het eerste fluitsignaal van deze wedstrijd klinkt om 16:30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment