IMG 2977jan

WEZEP - Op zondag 3 november jl. was er de jaarlijkse Berenloop op Terschelling. Dit is een traditionele hardloopwedstrijd waar veel hardlopers aan meedoen, dit jaar waren het er 5.000! De Berenloop kent drie afstanden: een 10 km, een halve- en hele marathon. Vanuit Wezep heeft Jan Bogaard deze marathon al meer dan 10 keer gelopen. Dat is al een prestatie op zich. Maar afgelopen zondag liep Jan op Terschelling zijn 200e marathon, een prestatie van formaat!

Foto's Alida Bosma

Jan is op z’n 38e levensjaar begonnen met marathons lopen en nu 30 jaar later heeft hij er 200 gelopen. Het hoogtepunt van deze marathons was de marathon op de Chinese Muur, dat was een heel spektakel met al die trappen. Daarnaast heeft Jan vele bekende/onbekende marathons in Nederland gelopen en ook in het buitenland (waaronder Berlijn en New York). Een ander hoogtepunt in deze marathonlijst is dat Jan ooit een marathon tiendaagse heeft gelopen: tien dagen achter elkaar, elke dag een marathon onder de 4 uur. Dat is ook nog eens een bijzondere prestatie. En in de afgelopen jaren heeft Jan ook een paar keer een 100 km hardloopwedstrijd gelopen. Elke keer zocht Jan een nieuwe uitdaging. Tevens heeft Jan Bogaard er voor gezorgd dat de ‘trailrun’ in Wezep onder de aandacht kwam. Elk jaar organiseert Jan een trailrun met verschillende afstanden waaraan elke hardloper kan meedoen. Zo worden alle Wezepse hardlopers en in de omgeving van Wezep in beweging gehouden!

Afgelopen maandag is Jan in het zonnetje gezet door zijn loopmaatjes van Loopgroep Wezep, onderdeel van Atletiekvereniging “De Gemzen”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment