taartvlucht

’t LOO - Een aantal liefhebbers is halverwege september blij dat het seizoen erop zit. Maar er zijn er ook die zich dan nog weer eens extra opladen om gedurende een zestal weken deel te nemen aan de kompetitie van de taartduiven. Eén van de oudste kompetities is die van de Noord West Veluwe Combinatie, die de laatste jaren haar thuishaven heeft op de prachtige accommodatie van de familie Fijn op ’t Loo bij Oldebroek. Ook dit jaar had men over de deelname niet te klagen.

Op zes vluchten (een opleervlucht en vijf klokvluchten) werden in totaal ruim 12.500 duiven ingemand. Daarbij moet in ogenschouw worden genomen dat de deelname op de laatste twee vluchten nadelig beïnvloed werd door de slechte weersvoorspellingen. Steeds meer liefhebbers kiezen ervoor hun jonge duiven op te leren op deze najaarsvluchten, met name de fondliefhebbers. Deze duiven gaan meestal mee als ‘vrachtduiven’. Daarnaast zijn er zo’n 60 liefhebbers die wekelijks willen meestrijden om de talrijke naturaprijzen.  Dat gaat allemaal nog met een mechanische klok. Zaterdagmiddag 26 oktober j.l. was het op ’t Loo een drukte van belang bij de kampioenenhuldiging en uitreiking van een groot aantal prijzen, waarvan sommigen geschonken door diverse sponsoren. Uitblinker waren dit jaar de broers Elco en Henry de Groot, beiden ook zeer actief binnen de organisatie.  Rond etenstijd werden de aanwezigen verrast met een heerlijk buffet. Met een geslaagde bonnenverkoop schenker-koper (gemiddeld ruim 70 euro per bon) werd al een stevig fundament gelegd voor de kompetitie taartvluchten in 2020 op ‘t Loo. Zoals gewoonlijk bleef het zaterdag nog lang gezellig in de recreatieruimte.

Nostalgische duivensport van de bovenste plank met een vette knipoog naar het verleden. De actieve taartencommissie en de familie Fijn verdienen een extra pluim voor hun vlekkeloze organisatie en gastvrijheid!

Kampioenschappen 2019:

Keizer taartduiven:                                               

Keizer gewone jongen:

  1. de Groot, Wezep 1. W. Schoonhoven, Wezep
  2. Beelen en Zoon, Hierden                         2. Bert Jansen, Staphorst
  3. Hengsteboer, Staphorst 3. S. & K. Kolk, Genemuiden

Keizer totaal:                                                           

  1. de Groot, Wezep
  2. Beelen en Zoon, Hierden
  3. & K. Kolk, Genemuiden

Asduif taartduiven: Comb. de Groot, Wezep         

Asduif gewone jongen: W. Schoonhoven, Wezep

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment