Julian Bijsterbosch BMX in actie 4 LR

HATTEMERBROEK – Julian Bijsterbosch een vijftienjarig BMX Talent met een Olympische droom wordt opgenomen in de Berg Talent familie.  Julian, een veelbelovende BMX’er (op het gebied van de Racing) uit Hattemerbroek, is afgelopen zomer nummer 3 van de wereld geworden. Met een EK, WK en Olympische droom voor ogen zet Julian nu een stap om met de steun van Stichting Berg Talent nieuwe deuren te openen. De ondersteuning van Julian zorgt ervoor dat hij zijn materialen,  trainings- en wedstrijdmogelijkheden kan optimaliseren om zo zijn uiteindelijke doelen te halen.

 

BMX is een relatief jonge discipline binnen de wielersport. De sport ontstond toen Amerikaanse fietscrossers met hun kleine fietsen motorcrossbanen opzochten en sprongen maakten. BMX betekent dan ook Bicycle Moto Cross (de ‘X’ staat voor Cross). Toen de sport in de jaren '80 vanuit Amerika naar ons land overwaaide, ontketende dat een ware rage. Sinds de Olympische Spelen van Peking 2008 is BMX een Olympische sport.

Alhoewel Julian op jonge leeftijd begon met voetbal, was het toch het crossveldje aan de overkant van de straat dat hem het meeste trok. Julian Bijsterbosch: “ Van jongs af aan is BMX’en mijn lust en mijn leven. En een 3e plek op het WK smaakt zeker naar meer. Daar heb ik gezien dat ik mee kan doen met de wereldtop en dat wil ik nu graag verder voort zetten. Door samen met Berg Talent deze stap te zetten hoop ik mij in de komende tijd goed verder te kunnen ontwikkelen en op nationaal en internationaal vlak op hoog niveau te kunnen presteren. Ik kijk uit naar deze samenwerking. ”

Frank Heijne, coach KNWU van RTC/BMX Topsport Noord/Oost: “ Julian is een bijzonder talent waarmee we in de komende jaren nog mooie resultaten kunnen gaan halen op hoog niveau. Ik ben heel blij met de samenwerking tussen hem en Berg Talent. De komende tijd gaan we kijken welke belangrijke stappen we in de ontwikkeling van zijn topsport carrière kunnen zetten. Daarnaast zijn wij natuurlijk verheugd dat een sport als BMX-en weer extra onder de aandacht wordt gebracht.”

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “ Berg Talent is heel blij met weer een nieuwe sporter en zeker ook met deze nog relatief jonge sport. Juist omdat Julian ook nog zo jong is hopen we de komende jaren samen met hem te kunnen groeien naar een top niveau en tegelijkertijd jeugd te stimuleren om net als Julian zo met sport, cultuur of educatie bezig te zijn.”

Ben of ken jij een toptalent dat ook een beetje extra nodig heeft om de gestelde doelen te bereiken? Kijk dan op de website van Berg Talent (www.bergtalent.org) of dit talent in aanmerking komt voor ondersteuning en vul het inschrijfformulier in.

Over Berg Talent

Berg Talent is een particulier fonds van de familie Van den Berg. De Foundation heeft ten doel het geestelijk en fysieke welzijn van jongeren, waarbij de financiële draagkracht niet toereikend is, te bevorderen. Onder jongeren verstaat de Foundation de leeftijdscategorie 11 tot 19 jaar. De Foundation ondersteunt financieel de jongeren op het gebied van cultuur, educatie en fysiek welzijn met een specifieke focus op sporten met kleinere budgetten. Door jongeren in hun ontwikkeling te ondersteunen probeert Berg Talent ze in staat te stellen de beoogde doelstellingen (ontwikkelen van zelfvertrouwen/gezonder leven/het bevorderen van de maatschappelijke participatie /deelname aan de sociale activiteiten) te realiseren. Berg Talent beschikt over een ANBI status.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment