Fobbe ST.Isidorushoeve

’t LOO -  Op zondag 13 oktober reisde Robert Fobbe af naar Sint-Isidorushoeve om deel te nemen aan de grote finale om het open Nederlandse kampioenschap voor de 250cc klasse. Dit alles speelde zich af op circuit “Kotterbos”. De weersomstandighedenwaren  prima te noemen. Voor Fobbe was het zaak om er nog een goede uitslag uit te halen en hij wist dat door de vele blessureleed in de eindstand geen grote sprong meer gemaakt kon worden.

De Husqvarna piloot begon zijn dag met een zeer goede tijdtraining en wist deze af te sluiten met een 9e plaats. Fobbe was hier dik tevreden mee en kon zo een mooie startplek uitzoeken voor de start van de 1e manche. Maar wat Robert voor ogen had kwam niet helemaal uit en dat was een goede start. Met een 16e positie begon hij aan zijn reeks en hij wist snel het tempo te pakken en passeerde de ene na de andere rijder en wist als 9e over de finish te komen.

De start van de 2e omloop was verre van best en Robert kwam na een ronde te hebben gereden met nog een andere rijder vast te zitten. Dus kon de motorcrosser uit het ‘t Loo beginnen aan een inhaalslag wat hem zeer goed afging. Na een aantal ronden te hebben gereden had Fobbe zich naar een 11e plaats gereden en leek dit tot aan de finish vast te houden, maar in de finaleronde maakte Robert toch nog een foutje en moest daardoor een plekje inleveren. Zo werd deze finaledag afgesloten met een 10e plaats in het dagklassement en werd duidelijk dat Robert Fobbe in de eindstand om het open Nederlandse kampioenschap 12e was geworden.

Het  seizoen is nu afgelopen, één waarin Fobbe een zeer bewogen jaar kende door blessureleed wat een hoofdrol heeft gespeeld zeker voor de eindstand. Ook verruilde Robert zijn Yamaha voor een Husqvarna om gaat zich in de wintermaanden helemaal voorbereiden naar het jaar 2020. ‘Hopelijk blijven dan de blessures achterwege,’ laat Robert weten. ‘En kunnen we zo de ladder wat hoger leggen’.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment