boeveen

OLDEBROEK - Stuurman Jeroen Boeve heeft te kennen gegeven om te stoppen met zijspancross. Door de drukke werkzaamheden in privésfeer kan hij het crossen niet meer combineren. Op zondag 6 oktober reisde het complete Sidecarcrossteam Boeve en Sellis af naar Holten om hun afscheidswedstrijd te rijden, maar ook om de finale om het Nederlandse kampioenschap nog een keer mee te maken. .

Het werd niet een dag met zon, maar een regenachtige dag. Maar hoe dan ook er waren nog vele fans en sponsoren aanwezig om de beide heren nog een keer in actie te zien. Jeroen en Rick waren lekker ontspannen begonnen met de vrije training, maar hadden al snel door dat de snelheid nog niet aanwezig was. Dit werd ook al snel duidelijk in de tijdtraining, want het duo kwam niet verder dan een 14e tijd.

Ondanks de slechte tijdtraining kenden beide Oldebroekers een superbegin van hun 1e manche en begonnen ze met een prima 4e plaats aan hun wedstrijd. Ze wisten deze positie lang vast te houden . Daarna zakte het koppel terug naar de 6e positie en daarop besloten beiden geen enkele risico meer te nemen en waren ze tevreden met deze uitslag.

Boeve en Sellis wisten nu dat het tijd was geworden om hun kunsten nog een keer te laten zien en dan is de mooie tijd die ze samen hebben beleefd voorbij. Het leek een ware afsluiter te gaan worden, want na het vallen van de startpoortjes gingen ze er als een speer  vandoor en pakten gelijk de leiding. Helaas was de vreugde niet van lange duur. Doordat Jeroen met zijn ribben tegen de bakbeugel aan kwam waren ze genoodzaakt om na vier ronden uit de wedstrijd te stappen. Het bleek dat de ribblessure die Boeve  eerder in Heerde had opgelopen nog niet voldoende  was hersteld .

De stilte viel daarna en de monteurs, de helpers, de sponsoren en alle fans begrepen  dat de laatste sporen waren gezet door Jeroen Boeve en Rick Sellis, die samen twee jaar met elkaar hebben gereden. Jeroen bedankte na afloop iedereen die op wat voor manier ook een steentje hadden bij gedragen in al die jaren. Met in het bijzonder zijn bakkenist Rick, die de driewieler in balans moest houden. Ook de sponsoren die het gehele team hebben ondersteund verdienden een dankwoord.

Op maandagavond  14 oktober  zal in het programma ‘sportief zijn zeker weten’ het Sidecarcrossteam Boeve en Sellis te gast zijn. Dit programma begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur.  Deze is dan ook live te volgen via https://www.locomediagroep.nl/locofm/live/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment