Leusink Holten

WEZEP -  Voor Michael Leusink stond op zondag 6 oktober de een-na-laatste wedstrijd op het programma om het Nederlandse kampioenschap. De Husqvarna rijder, die uitkomt in de 250cc cup klasse, meldde zich op het circuit van Holten om te proberen bij de beste twintig uit te komen.

Michael heeft de ladder naar beneden gesteld na de tegenvallende resultaten eerder in dit seizoen. Door de vele regen was de baan toch redelijk glad geworden en het bleef nu ook niet droog. De Wezeper motorcrosser moest wat tijdtraining betreft zich tevreden stellen met een 23e tijd. Dat betekende natuurlijk dat een zeer goede plek voor de startopstelling  niet echt mogelijk was voor  de 1e manche en dat was al gauw te zien na het vallen van de startpoortjes.

Leusink kwam zeer slecht weg en moest helemaal vanuit het achterveld zijn race voortzette,  maar hij wist toch nog terug te komen tot een 23e plaats. ‘Ja en dan kun je van alles bedenken, maar dan zit er gewoon niet meer in,’ aldus Michael, die het zo graag beter had gezien. Daarbij was ook duidelijk dat het circuit zeer snel was en er hard werd gereden.

In de 2e reeks liep het ook niet goed af wat start betreft voor Leusink, die wederom zeer slecht begon en er weer veel energie in moest stoppen om nog een redelijk uitslag te kunnen rijden. Maar Michael wist toch nog als 21e over de finish te komen en werd zo 21e in het dagtotaal. Hij viel hiermee net buiten de top twintig. In  de tussenstand om het Nederlandse kampioenschap staat Leusink op een 18e plaats.

De grote finale zal worden verreden op zaterdag 12 oktober op het circuit van Sint-Isidorushoeve. Daar zal Leusink nog één keer alle krachten moeten bundelen om tot een goede uitslag te komen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment