OWIOS

OLDEBROEK – Zaterdag speelt OWIOS haar 3e wedstrijd in deze nog jonge competitie tegen VSCO ’61. De wedstrijd wordt gespeeld in Oosterwolde. De derby staat dus alweer vroeg op het programma. De wedstrijd begint om 17.00 uur en staat onder leiding van de heer D.J. Funcke met neutrale grensrechters.

De derby staat al lang omcirkeld op de agenda. Maar door een noodlottig ongeval van een jeugdspeler van OWIOS afgelopen week, wordt de derby in perspectief geplaatst en worden we met de neus op de feiten gedrukt. Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven dan voetbal. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er 1 minuut stilte gehouden worden voor onze 5-jarige jeugdspeler en topper bij de Groentjes: Mees Ponstein. Een carrière die veel te vroeg ten einde kwam…

Er zijn al twee competitierondes gespeeld en OWIOS had een voorspoedige start door twee keer te winnen en de volle score te pakken. VSCO ’61 speelde één keer gelijk en verloor één keer. De afgelopen twee seizoenen eindigde de wedstrijd in Oosterwolde aan het eind van de competitie in een bloedeloze 0-0 en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dit terwijl de wedstrijden aan het begin van het seizoen zeer attractief en doelpuntrijk waren in Oldebroek met 2-2 en 2-3. Dit seizoen starten we in Oosterwolde.

VSCO ’61 had een moeizame voorbereiding en plaatste zich niet voor de volgende ronde van de beker. In de eerste competitiewedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen het onbekende PH uit Almelo waar er kansen waren om 3 punten te pakken. Vorige week verloor VSCO ’61 nipt van kampioenskandidaat WVF met 2-1. Pas in blessuretijd nam WVF afstand van VSCO ’61. Met deze uitslagen staat VSCO op de 10e plaats met 1 punt uit 2 wedstrijden.

OWIOS lijkt de stijgende lijn door te trekken. OWIOS plaatste zich voor de volgende ronde van de beker en begon de competitie voortvarend. De eerste wedstrijd won OWIOS van het sterke Be Quick ’28 met 3-2. Vorige week versloeg OWIOS in IJsselmuiden IJVV met 4-2. OWIOS troefde IJVV op alle fronten af en pakte zeer verdiend de 3 punten. Na twee wedstrijden heeft OWIOS 6 punten en staat ineens tot verrassing bovenaan.

Een derby is weer een wedstrijd op zich en resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie. VSCO ’61 zal heel graag drie punten willen pakken en OWIOS van de eerste plaats willen stoten. OWIOS daarentegen wil nog minimaal een week genieten van de bovenste plaats en tegelijkertijd afstand nemen van de onderste regionen. Al met al beloofd het een boeiende wedstrijd te worden. Hopelijk een attractieve wedstijd zoals we de afgelopen jaren gewend van de eerste confrontatie in de competitie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment