VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag staat in de derde speelronde de gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS op het programma. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 17:00 uur. Het arbitrale trio bestaat uit de heren H.J. Funcke, J. van Pummeren en F. de Haan. De gemeentelijke derby die altijd veel toeschouwers op de been brengt en het nodige bij de supporters los maakt. De overgang van de 2e klasse G naar de 2e klasse H heeft de derby intact gehouden. Een gezamenlijk verzoek van beide verenigingen werd door de KNVB  gehonoreerd. Dit seizoen wordt niet meer afgereisd naar Gelderland en de Polder, maar naar Overijssel. Voor beide verenigingen is de tweede klasse H een heel nieuwe competitie. Het is moeilijk aan te geven hoe de onderlinge krachtsverschillen zijn. Ploegen als WVF, Sparta Enschede en Enter Vooruit lijken op voorhand de titelkandidaten.

OWIOS staat er na twee wedstrijden prima voor met de maximale score. In de eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen van BeQuick’28 en afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen IJVV met 2-4 gewonnen. Een droomstart voor de groen-witte formatie van hooftrainer Wilfred Westerhuis. Met zes punten op zak is het toch net even anders om aan de derby te beginnen.

VSCO’61 heeft slechts een punt behaald uit de eerste twee wedstrijden. Deze werd behaald in de uitwedstrijd tegen PH Almelo (2-2), waarbij een zuiver doelpunt niet werd gezien door de scheidsrechter van dienst. Zaterdag werd in blessuretijd met 1-2 verloren van een van de titelkandidaten WVF, terwijl een gelijkspel zeker verdiend was. Het zat VSCO’61 in de eerste twee wedstrijden dus niet echt mee.

Afgelopen seizoen waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Vorig seizoen eindigden de beide wedstrijden in een gelijkspel. Uit werd het 2-2, nadat OWIOS een 0-2 voorsprong bij rust had genomen, wist VSCO’61 deze in de tweede helft om te buigen. Thuis werd het een bloedeloze 0-0 vlak voor het einde van de competitie wat tevens klassenbehoud voor beide teams betekende. In een derby wil het voetbal nog weleens te wensen overlaten, maar de strijd en de spanning vergoeden veel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment