rainbow

OLDEBROEK – Gerrit van Werven gaat voor zijn tweede Dakar rally. De e Oldebroeker, die vorig jaar samen met Gerrit van Zuurmond, navigator Ed Wigman en monteur Klaas Kwakkel als 25e eindigde in de Dakar rally is ook present in 2015. Waar uitrijden de doelstelling was, werd deze bekroond met een geweldige klassering tijdens deze eerste deelname. Een prestatie die mede mogelijk werd dankzij de inzet en betrokkenheid van de sponsoren. Afgelopen weken is er volop gesleuteld aan de truck, afgelopen weekend is proefgereden in Heerde en komend weekend zal het team present zijn bij de Dakar proloog in Valkenswaard. Gerrit Wieberdink, Tineke de Haas en Marc de Haan zijn de succesvolle organisators achter het Rainbow Truck Team, mede dankzij hun inzet kan het team deelnemen.

De Dakar rally 2015 zal plaatsvinden van 4 tot en met 17 januari, de rally zal starten in Argentinië, doorkruist vervolgens Bolivia en Chili en keert vervolgens weer terug in Argentinië.

De rally start 4 januari 2015 in het Argentijnse Buenos Aires en zal via Bolivia naar Iquique in Chili voeren. In Bolivia zullen dit jaar vier stages plaatsvinden. Via een andere route zal de rally vervolgens 17 januari weer terugkeren in Buenos Aires, waar de finish zal zijn. Ook dit jaar zullen er diverse marathonstages zijn voor alle categorieën. Nieuw dit jaar is dat de verschillende categorieën (trucks, auto’s, motoren, quads) niet op dezelfde dag een rustdag hebben; afgelopen edities was dit wel het geval. In totaal zal er ruim 9.000 kilometer afgelegd moeten worden. Tussen 1 en 3 januari zullen de technische keuringen plaatsvinden. Binnenkort zal de Rainbow Truck dan ook verscheept worden, terwijl de deelnemers eind dit jaar afreizen naar Argentinië.

Maar liefs in 190 landen wordt deze populaire race gevolgd, in Nederland keken ruim 7 miljoen naar dit race spektakel. En wij gaan voor u het team net als in 2014 volgen richting Le Dakar en tijdens de rally van 2015.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment