VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag begint voor VSCO’61 de nieuwe competitie in een nieuwe klasse. Tegenstander is het onbekende PH Almelo. De wedstrijd op sportpark Schelfhorst begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Klein Ganseij. Dit seizoen komt VSCO’61 uit in de tweede klasse H in plaats van de tweede klasse G. Dit betekent dat dit seizoen de reizen niet richting de Veluwe, de Betuwe en de Polder gaan, maar naar Overijssel. Een nieuwe klasse met veelal nieuwe ploegen, maar ook een aantal oude bekenden, zoals IJVV, Enter Vooruit en Sparta Enschede en natuurlijk de derby tegen OWIOS. Een mooie nieuwe uitdaging, maar hoe de krachtsverhoudingen zullen liggen is vooral gissen.

PH Almelo is opgericht in 1916. Na de viering van het 100-jarige jubileum heeft de geelzwarte formatie een jaar later de overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal. Op dat moment kwam PH Almelo uit in de tweede klasse zondag. Dat betekende onderaan beginnen in de vierde klasse zaterdag, maar nu twee seizoenen later is het verloren terrein weer ingehaald. Vorig seizoen werd het kampioenschap ongeslagen behaald.

Voor de bekercompetitie won PH Almelo met 1-4 van Stevo en speelde het met 2-2 gelijk tegen DOS’37 en tegen ATC’65 werd het 1-1. Hierdoor plaatste PH Almelo zich voor de knock-out fase. Zover kwam VSCO’61 niet. Na een 2-0 nederlaag tegen Nunspeet werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen WSV Apeldoorn. In de laatste poulewedstrijd werd een 1-3 nederlaag geleden tegen FC Horst.

Ook in het eigen Berend Elzerman Toernooi waren de prestaties wisselvallig. De grote vraag is hoe VSCO’61 er nu voor staat. Overtuigend was het niet in de voorbereiding, maar daar kan in de competitie zomaar verandering in komen. Een goede start van de competitie is uiteraard zeer welkom.

De spelers-/supportersbus staat klaar om 12:30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment