Leusink Hellendoorn

WEZEP - Op zaterdag 14 september stond voor Michael Leusink een wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap op het programma op het circuit van Hellendoorn. Leusink, die dit jaar voor het eerst uitkomt in de 250cc cup klasse, is nog steeds zoekende naar het juiste ritme. Er zijn van die tijden dat het niet gaat met de crosspiloten en daar valt op dit moment ook de Wezeper motorcrosser onder. Leusink die in 2018 opviel door zijn rijstijl en zijn goede uitslagen koos er daarna voor om de ladder in 2019 maar eens hoger te leggen. Dit seizoen loopt echter niet zoals verwacht voor Michael, die er alles aan doet maar zijn missie nog niet ziet slagen.

Ook in Hellendoorn liep het niet zoals het wezen moest voor de Husqvarna rijder, die niet de juiste lijnen kan vinden en het tevens lastig voor hem was om een tijd te zetten. Hij moest zich tevreden stellen met een die zich  net voor hem afspeelde en moest het stuur flink om, om niet ten val te komen. Gelukkig ging dit goed en wist hij na drie ronden als zeventiende door te komen. Vervolgens ging hij zelf onderuit met als gevolg een krom stuur. Leusink reed daarna de pits in om het krom gebogen stuur recht te zetten. Hij kon door, maar moest het laten bij een vijfentwintigste plaats. Dit was balen voor Micheal want er had zeker een vijftiende plaats ingezeten.

In de 2e manche verliep de start niet zoals het wezen moest voor Leusink, die zeer krampachtig begon aan zijn race. Hij kreeg bovendien van zere onderarmen en het was snel duidelijk dat een goede uitslag zou uitblijven. Meer dan een vijfentwintigste plaats zat er niet in voor Michael die in het dagtotaal als vierentwintigste eindigt.

Op zaterdag 21 september staat voor Leusink in Westerbork de volgende wedstrijd op de rol. Na afloop gaf Leusink aan: “Ik blijf er alles aan doen  en laat er alles voor staan. Daar ligt het niet aan, maar ik blijf positief denken want dat brengt je alleen maar verder. “ Michael  hoopt op een wonder in de resterende wedstrijden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment