Dani Hellendoorn

KAMPERVEEN - Het kan niet op voor motorcrosser Dani Heitink, die de ene naar de andere podiumplaats weet te pakken. Met zijn derde plek in Veendam, Halle en nu weer in Hellendoorn, is Heitink bezig aan een zeer goede reeks. Het jonge crosstalent uit Kamperveen stond op zaterdag 15 september op scherp  in Hellendoorn waar de strijd om het Nederlandse kampioenschap werd voortgezet voor de 65cc grote wielen. Heitink drukte de stempel er gelijk op bij de tijdtraining, waar hij een prima vierde tijd op de klok wist te zetten en dat gaf hem het volste vertrouwen voor de start van de 1e manche.

Dani had gekozen om tijdens de start van de 1e reeks aan de binnenkant te gaan staan. De kans daarbij was dat  hij opgesloten zou worden bij het ingaan van de eerste bocht. En dit gebeurde echter ook,  maar Heitink wisst daarna op een perfecte wijze zich naar een vierde plek te rijden en wist die positievast te houden tot aan de finish.

Na de heat plofte Dani in zijn stoel neer en gaf aan niet tevreden te zijn met deze uitslag. Het moest dus beter in het tweede bedrijf. Hij startte wederom aan de binnenkant en hield het gas er nu flink op en kreeg gelijk de nummer drie in het vizier. De rijders maakten er een flinke strijd van Het was  de vraag wie met de derde positie aan de haal zou gaan en dus was het een kwestie van het hoofd erbij houden. Even later maakt zijn voorganger een fout en nam de KTM rijder Heitink de derde plek over. Hij werd hierdoor tevens derde van de dag. Na afloop mocht Dani weer als derde het podium op onder een welverdiende applaus van het publiek.

In de tussenstand staat Heitink op een derde plaats en  hij zal op zaterdag 21 september in Westerbork er alles aan doen om deze positie te verdedigen. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment