Sam Hellendoorn

WEZEP - Maar liefst eenentwintig jonge crosstalenten van de 65cc kleine wielen klasse kwamen op zaterdag 14 september naar het circuit van Hellendoorn om te strijden om het kampioenschap van Nederland. Onder hen ook Sam de Vries. De Vries, die langzaam maar zeker zijn vertrouwen weet terug te winnen, wist een prima zevende tijd op de klok te zetten in zijn tijdtraining. Hij was hiermee  dik tevreden. Sam zette zijn Yamaha klaar voor de start van de 1e manche en even later mocht de gashendel open worden gezet.

Nadat de poortjes waren gevallen leek het een goede start te gaan worden voor de Vries, maar net voor hem ontstond een valpartij waarbij hij zelf niet ten val kwam maar vast kwam te staan. Dit bekende voor de Wezeper dat een inhaalslag gemaakt moest worden. Sam wist zich terug te knokken naar een achtste plaats, maar in de allerlaatste ronde maakte hij zelf een foutje en moest hij drie plaatsen prijs geven. Hij werd ls elfde afgevlagd. 

Sam baalde van dat foutje bij zijn eerste optreden, maar zag dat in de tweede omloop de start wat beter ging en hij begon als zestiende aan zijn wedstrijd en wist daarna nog wat rijders te passeren en als twaalfde door te komen. Nu was wel te zien aan De Vries dat het rijritme langzaam maar zeker verdween en meer dan een twaalfde positie was niet meer mogelijk. Zo werd Sam de Vries veertiende van de dag .Maar het was  voor hem zeker weer een leerzame dag. Op zaterdag 21 september zal Sam afreizen naar Westerbork, want dan staat voor hem de volgende wedstrijd op het programma .

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment