DSC 0105pr

't HARDE - Tijdens de 60ste landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie werden voetbaldemonstraties gegeven van sporten voor kinderen met een beperking, zoals frame- en amputatievoetbal.  Prinses Beatrix was aanwezig bij de campagnedag die vandaag werd gehouden bij voetbalvereniging S.V. 't Harde. Deze dag vormde het startschot van de Zwaluwen Jeugd Actie voor het aankomend voetbalseizoen. Tijdens de campagnedag werd ook de opbrengst van het afgelopen voetbalseizoen bekendgemaakt. Prinses Beatrix mocht een cheqeu in ontvangst nemen met daarop een bedrag van € 400.345,00.Deze opbrengst komt onder andere ten goede aan het @Spierfonds, waar Prinses Beatrix beschermvrouwe van is.

Foto's Anja van Boven

Ruim 500.000 jeugdvoetballers hebben het afgelopen jaar geld ingezameld door deel te nemen aan het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB. De landelijke campagnedag vormt het begin van de Zwaluwen Jeugd Actie in het voetbalseizoen 2019-2020. De opbrengst komt ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, het KNVB-project Passend Voetbal en amateurvoetbalverenigingen van de KNVB. Het Prinses Beatrix Spierfonds doet met de opbrengst onderzoek naar spierziekten bij met name kinderen.

Tijdens de campagnedag werden verschillende voetbaldemonstraties gegeven van sporten voor kinderen met een beperking, waaronder frame- en amputatievoetbal. Ook toonden jeugdspelers van S.V. ’t Harde hun voetbalcapaciteiten.

De Zwaluwen Jeugd Actie is een samenwerkingsverband met de KNVB. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment