da

Als op 5 januari de Dakar Rally van start gaat, is het Rainbow Truck Team van de partij. De verhuizing van het evenement naar Saoedi-Arabië is een belangrijke reden om opnieuw voor de Dakar te kiezen, zegt teamcaptain Gerrit Zuurmond. “Een nieuw avontuur met een nieuw land, dat spreekt ons erg aan.” Rainbow komt aan de start in Jeddah met een weer als nieuw opgebouwde MAN. Na de zware crash op de laatste dag van de Morocco Desert Challenge afgelopen april, was de truck total loss. Er is door het team veel werk verzet om de truck weer op te bouwen, inclusief een aantal modificaties. Zuurmond: “We weten nu wel dat de truck echt sterk is, gezien de klap die we gemaakt hebben. We hebben alle drie alweer in de auto gezeten en proberen gas te geven zoals voorheen. De truck is zo goed als gereed en is voorzien van een nieuw versterkt chassis en een nieuwe motor. Met dank aan onze sponsors, de mensen in ons eigen team en dat van EVM is alles weer goed gekomen.”

Gerrit Zuurmond zelf hield aan de crash een gebroken sleutelbeen over, waaraan hij enkele dagen na thuiskomst uit Marokko geopereerd werd. In de Dakar Rally neemt hij weer plaats achter het stuur van de MAN, met Jasper Riezebos als navigator en Klaas Kwakkel als monteur. Ook de bemanning op de 6x6-servicetruck blijft hetzelfde.

Dakarorganisator ASO, die nog even een beleefdheidsbezoekje deed bij het team in Beesd, verwacht dat het een ouderwets zware rally gaat worden, met veel zand. Qua duinen minder moeilijk dan de laatste editie in Peru, maar wel met heel veel diversiteit.

“De beleving van de oude Dakar, dat spreekt me erg aan", zegt Zuurmond. "Het feit dat de roadbooks later uitgedeeld gaan worden, draagt daar zeker aan bij. De primaire doelstelling is uitrijden. Het is nog even afwachten hoe het veld er uit gaat zien, maar als er vijftien Nederlandse trucks meedoen, willen we wel graag in de middenmoot eindigen. Gezien de inspanningen die we leveren, niet alleen op technisch vlak, maar ook conditioneel, denken we dat dat moet kunnen. Met een personal trainer zijn we daar intensief mee bezig, om in januari fit aan de start te verschijnen.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment