Fobbe Lierop

’t LOO- Het gaat niet zoals verwacht met motorcrosser Robert Fobbe uit ‘t  Loo. De 250cc Yamaha piloot  blijft achtervolgd worden door blessureleed  Voor 2019 had Robert het heel anders gezien, maar hij kreeg  te maken met veel tegenslag. Een heupblessure begin dit jaar was al een spelbreker en een paar maanden geleden kwam een flinke schouderblessure om de hoek heen kijken.

Maar Fobbe is Fobbe en die probeert na het letsel gewoon de draad weer op te pakken en langzaam maar zeker weer op zijn motor te kruipen. Wedstrijden van vijftien minuten en een ronde gaat Robert goed af, maar bij wedstrijden van langere duur is goed zichtbaar dat het nog niet gaat zoals het moet lopen.

Fobbe blijkt hiermee moeite te hebben en dat was afgelopen zondag 8 september ook goed merkbaar. Robert reisde af naar Lierop om deel te nemen aan het open Nederlandse kampioenschap. Hij kreeg al snel in de gaten dat het geen makkelijke dag zou gaan worden. Een 21e tijd was voor hem het meest haalbare en het werd snel duidelijk dat de scherpte nog zeker niet was teruggekeerd. 

In de 1e manche kwam Robert nog redelijk goed weg tijdens de start en hij wist lange tijd als twaalfde door te komen, maar hij kreeg na aan aantal ronden te hebben gereden flink last van zijn onderarm en moest noodgedwongen de gashendel wat meer dicht draaien om zo in de wedstrijd te blijven. Achteraf viel het nog mee en hij werd als 16e  afgevlagd. In de 2e reeks was al snel duidelijk dat Fobbe nog lang niet op het niveau zit zoals het zou moeten zijn. Hij maakte ook nog een rare landing waarmee hij flink last van zijn rug kreeg.  Hij ging als 20e  finishen en werd zeventiende van de dag.

Robert Fobbe gaft na afloop aan: “Er is nog veel werk aan de winkel en  ik had het anders voor ogen, maar helaas door veel blessures is het moeilijk om op hoog niveau mee te kunnen rijden, hiervoor moet je top fit zijn, maar stil zitten is ook geen optie.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment