OWIOS

OLDEBROEK - OWIOS heeft zaterdagmiddag  de uitwedstrijd in en tegen v.v. Wijhe winnend weten af te sluiten. De Oldebroekers trokken met 0-1 aan het langste eind. Omdat WHC ook won, gaan beide ploegen door naar de 2e ronde en staat volgende week in de onderlinge ontmoeting alleen prestige op het spel.

Op het kunstgrasveld van v.v. Wijhe had de thuisclub aanvankelijk het beste van het spel. Via de snelle rechtsbuiten Marijn Ruiter, waar Arjan Vorselman de handen aan vol had , en de gevaarlijke spits Lars Elshof probeerde Wijhe OWIOS achterin te houden en werd gevaarlijk toen een voorzet van Ruiter net gemist werd door Elshof. De eerste kans voor OWIOS was bijna raak, toen in de 19e min Bennie Veldhoen een vrije schop hard op de paal schoot. In de tegenaanval deed Herold Ponstein goed toen Elshof in het centrum doorkwam en goed in schoot.  Ponstein moest in de 40e minuut nog eens redden op een inzet van Ruiter. OWIOS nam langzaam het initiatief over, ging makkelijker voetballen. In de 48e minuut leverde dat de voorsprong op. Niek Bultman werd op links diep gestuurd en diens voorzet bereikte Hendrik Uitslag  die in het strafschopgebied wegdraaide bij zijn tegenstander maar tegen het gras werd gewerkt. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Bennie Veldhoen.  OWIOS bleef hierna het beste van het spel houden, kreeg ook kleine kansjes, maar het liet na om door te drukken.  Wijhe gooide alles op de aanval en OWIOS kreeg ruimte. Met Balk voor Bultman en Bastiaan voor Harmelink loerde op de counter.  Eerst kroop OWIOS nog door het oog van de naald. In de 79e minuut werd na een hoekschop de bal hard ingeschoten, caramboleerde tenslotte via het hoofd van een OWIOS verdediger over.

In de slotminuten kreeg OWIOS nog enkele uitgelezen mogelijkheden de score op te voeren, doch het was onnauwkeurig in de uitvoering. Het bleef dus bij 0-1 wat genoeg bleek voor het bereiken van de volgende ronde.   Volgende week speelt OWIOS de laatste bekerwedstrijd in de 1e ronde in Wezep tegen WHC. De wedstrijd op Muldersingel begint 14.30 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment