OWIOS

OLDEBROEK – OWIOS voetbalt zaterdag haar tweede bekerwedstrijd op het gemeentelijk sportpark in Wijhe tegen Wijhe ‘92. De wedstrijd begint op een ongebruikelijk tijdstip van 13.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van de heer J.W.C. Hupkes. In het bekertoernooi treft OWIOS nu een onbekende tegenstander. Dat is het leuke aan bekervoetbal. In de archiefmappen is niet bekend of beide ploegen elkaar al eens eerder hebben ontmoet in een officieel duel. Wijhe ’92 werd vorig seizoen kampioen in de zondag 3e klasse Oost. De klasse waarin sv Epe op de 4e plaats eindigde. Wijhe ’92 verloor slechts 3 wedstrijden en werd met 3 punten voorsprong kampioen. Na 3 jaar in de 3e klasse keert men weer terug naar de 2e klasse. OWIOS speelt nu voor het 6e seizoen in de 2e klasse. Vorig seizoen eindigde OWIOS op de 11e plaats.

In het bekertoernooi strijden OWIOS, Wijhe ’92, WHC en Heerde met elkaar om door te stromen naar de knock-out fase van het bekertoernooi. De bovenste twee ploegen in deze poule plaatsen zich voor de volgende ronde.

Vorige week verloor Wijhe ’92 met 3-1 van 1e klasser WHC. WHC stond met rust met 2-0 voor. Net na rust gooide WHC de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken. Vlak voor einde kwam Wijhe ’92 terug tot 3-1, maar verder liet het sterker spelende WHC het niet komen. In de oefenwedstrijden verloor Wijhe ’92 met 5-4 van VIOS Vaassen en won het met 4-2 van vv Heerde.

OWIOS begon vorige week goed aan het bekertoernooi en won met 3-0 van vv Heerde. Vlak voor rust scoorde OWIOS binnen enkele minuten tweemaal. In de 2e helft zakte het spelbeeld in, maar in blessuretijd werd het derde doelpunt binnengetikt. Een goede start van het bekertoernooi na een voorbereiding die wisselvallig verliep op het toernooi van de eigen Veluwecup.

Beide ploegen zullen de automatismen nog verder willen aanscherp en langzamerhand een ingespeeld team willen zien op de grasmat. Om kans te maken naar de volgende ronde kan Wijhe ’92 het zich niet veroorloven om te verliezen. OWIOS zal er alles aan willen doen om wederom een goede wedstrijd en resultaat op mat te leggen om op deze manier vertrouwen op te doen richting de competitie. En daarnaast om een grote stap te zetten richting de volgende bekerronde.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment