HATTEMERBROEK - De 1e uitwedstrijd van dit seizoen stond op de agenda voor het 2e team tegen Lelystad. Lelystad was aan het begin van het seizoen de favoriet en won de 1e 2 wedstrijden. Het beloofde een moeilijke avond te worden. Toch pakte de avond anders uit. Op bord 2,3 en 4 kon DEZ/NGKZ winnen alleen op bord 3 werd gewonnen op bord 2 en 4 werd door een grote fout verloren.

Op bord 1 ging de wedstrijd gelijk op en de tegenstanders waren aan elkaar gewaagd. In het eindspel kwam er geen winnaar en werd het gelijk

Op bord 2 het was een spannende wedstrijd. Wensink dacht een zetje te zien waardoor hij deze uit probeerde te halen toen hij bezig was om het zetje uit te halen kwam hij er achter dat het zetje toch niet kon en hierdoor 1 schijf achter kwam te staan. De Groot kwam gelijk in een goede stand terecht waardoor het moeilijk werd voor Wensink om de wedstrijd nog te winnen. In het eindspel kreeg De Groot de overhand en verloor Wensink.

Op bord 3 ging Plakmeijer voortvarend van start. De Jong zag een zetje over het hoofd waardoor Plakmeijer een dam haalde en 2 schijven voor kwam. Om de dam af te pakken kostte het De Jong nog een schijf waardoor 3 schijven achter kwam te staan. Hierdoor werd het geen wedstrijd meer en probeerde De Jong het nog wel maar doordat Plakmeijer meer schijven had stond hij beter en De Jong verloor de wedstrijd

Op bord 4 ging de wedstrijd gelijk op. Larooij speelde over zijn eigen helft heen waardoor Last een zetje uit kon halen waardoor hij beter kwam te staan en Larooij vast zette. Last zag dit over het over hoofd waardoor Larooij sterker kwam te staan en de het spel bepaalde. Last verloor het overzicht en komt in de moeilijkheden zodat Larooij wint.

Lelystad 2 – DEZ/NGKZ2 5-3

1. Dhr. Koerdibihazie- W. de Mol 1-1

2. Dhr. De Groot – H. Wensink 2-0

3. Dhr. De Jong – A.J. Plakmeijer 0-2

4. Dhr. Larooij- E. Last 2-0

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment