Sportmotief Large

HATTEM – In september wordt de website www.sportmotief.nl. gelanceerd. Deze site richt zich op het gebied van de Noord-Veluwe en Zwolle en zal zich bezig houden op het gebied van sport, gezond leven en bewegen. Initiator achter deze site is uitgever Wilfred Willemsen uit Hattem. “We richten ons op de lokale sport. Uiteraard zijn er ook verhalen over bijvoorbeeld PEC Zwolle, maar de nadruk zal komen te liggen op verhalen uit de lokale sport, tips over gezond leven en bewegen”, zo laat Willemsen weten.

De verhalen over de sport richten zich vooral op lokale sporters en sportverenigingen. “Wij willen geen politiek correcte verhalen van bestuurders of trainers, maar juist de mensen achter de verenigingen. Denk hierbij aan mensen die de lijnen trekken op het voetbalveld op zaterdagmorgen of jeugdspelers. Uiteraard komen ook grote sporttalenten naar voren, zoals we die voldoende kennen in Zwolle en op de Noord-Veluwe”, aldus Willemsen.

En sport is niet alleen voetbal. Sport is meer. “Ik heb zelf ook altijd aan een relatief kleine sport gedaan. Ik heb jarenlang in Putten gekorfbald bij De Meeuwen. En korfbal is een sport dat weinig aandacht krijgt, zoals zoveel sporten. Daarom richten wij ons met onze verhalen juist op de hele breedte van de sport, want ook in lokale kranten is daar soms te weinig aandacht voor. Het is toch vooral voetbal waarover geschreven wordt. Logisch, omdat de meeste mensen dat leuk vinden, maar wij willen het over de volle breedte trekken. Wij besteden dus ook aandacht aan – bijvoorbeeld - volleybalvereniging Ormi uit Epe, Hattem Petanque, korfbalvereniging Elburg of de schaakvereniging uit Nunspeet. Ook zal er iedere week verslag gedaan worden van een sportwedstrijd.”

Naast de sportverhalen komen er ook allemaal tips die mensen ertoe moeten bewegen om gezond te gaan leven. “Daar is de laatste jaren natuurlijk veel aandacht voor en dat is heel goed. Ik heb het zelf ook gemerkt. Jarenlang veel te zwaar en nu druk bezig om de nodige kilo’s kwijt te raken. Inmiddels ben ik 15 kilo kwijt en heb ik onlangs deelgenomen aan de Obstacle Run in Hattem. Ondanks dat het heel zwaar was, was dit voor mij een grote overwinning en een extra reden om door te gaan met gezond leven, want ik heb me in jaren niet zo fit gevoeld.”

Willemsen heeft bewust gekozen voor een online platform. Hij hoopt dat veel mensen zich zullen interesseren voor Sportmotief.nl. Mensen kunnen zich abonneren op deze website voor slechts 24,95 euro per jaar. “Drie jaar geleden heb ik ook de website www.3coost.nl opgezet omdat in deze competitie veel regionale voetbalclubs in deze klasse uitkwamen en je veel derby’s had. Je merkte toen dat er in de bevolking enorm veel binding is met verenigingen. En het abonnementsgeld is omgerekend nog geen 50 eurocent per week. Daarvoor krijgen onze abonnees prachtige verhalen online, die exclusief voor hen zijn. Daarnaast is het ook voor gemeenten, organisaties en bedrijven die zich bezig houden met gezondheid en gezond leven en bedrijven om zichzelf te promoten via de website. Steeds meer bedrijven zijn de laatste jaren bezig met bewegen en gezondheid. Dat soort bedrijven willen we graag als partner, maar ook bedrijven die andere producten aanbieden, maar gezond leven willen helpen promoten”, aldus Willemsen. Ook komt er aan het einde van het jaar een papieren versie van Sportmotief met daarin de mooiste verhalen. “Gezellig in de maand december met de open haard aan en dan Sportmotief lezen.” De abonnees krijgen die dan uiteraard gratis thuisgestuurd. Niet-abonnees kunnen deze bestellen voor slechts 4,95 euro (excl. Verzendkosten). Zodra Sportmotief.nl online is kunnen de mensen zich via de site aanmelden om abonnee te worden. Like daarom de Facebookpagina van Sportmotief om de berichtgeving over het online gaan te volgen of volg ons op Instagram.

En omdat Sportmotief.nl bewegen bevordert zal dit online platform dat ook daadwerkelijk doen. “Zoveel als mogelijk zullen wij proberen jongeren aan het sporten te krijgen. Een deel van de winst van ons platform zal gaan naar Stichting Leergeld Noord-Veluwe. Meedoen met sport, een schoolexcursie, lid worden van een sportvereniging of kunstzinnige vorming is voor veel kinderen helaas niet zo vanzelfsprekend. Zelfs de aanschaf van schoolbenodigdheden levert steeds vaker problemen op. Stichting Leergeld Noord Veluwe is een organisatie die voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een aantal activiteiten mogelijk maakt.  Hierdoor kunnen deze kinderen 'meedoen' met hun leeftijdgenootjes. Leergeld Noord Veluwe werkt in de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek. Bij Leergeld kan men aanvragen doen voor onder meer: lidmaatschap van een sportclub. Dat nu willen wij graag ondersteunen, zodat alle jeugd kan sporten.”

Voor vragen kan men terecht via wilfred@uitgeverij-jupijn.nl. Sportmotief is een online uitgave van Sportmotief.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment