Door Arend J. Heideman

UTRECHT - Arjan Stroetinga boekte in Utrecht in de strijd om de KPN Marathon Cup op overtuigende wijze zijn eerste zege van dit seizoen. In de sprint van de kopgroep van acht schaatsers die twee ronden voorsprong hadden op het peloton pakte Ingmar Berga de tweede plaats en veroverde de nog jonge Robert Post met een derde plaats zijn eerste podiumplek.

Evert Hoolwerf won de sprint van de groep met één ronde voorsprong op het peloton en Jan Maarten Heideman schreef de sprint van het peloton op zijn naam en werd hiermee zestiende. Stroetinga was vanaf het begin van de wedstrijd zeer actief en werd bij de ontsnappingen uit de grote groep vaak vergezeld door rijders uit de twee teams van Jillert Anema. Slechts een paar éénlingen, onder wie ook Frank Vreugdenhil en Bart de Vries wisten hierbij mee te sluipen. Het team Van Werven slaagde er opnieuw niet in een rol van betekenis in de wedstrijd voor zich op te eisen.

In de eerste divisie won Christiaan Hoekstra zaterdag 1 november in Utrecht zijn eerste marathon als schaatser in deze divisie. Hij was de snelste van een sterke kopgroep die een ronde voorsprong pakte op het peloton. Tweede werd Jan Korenberg (uit Kamperveen) de derde plaats was voor Hugo Heijnen. Ruben Wieberdink uit Elburg werd vijfde.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment