Door Wout Ramaker

WEZEP - De thuis wedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo verliep desastreus voor de Wezepers. WHC begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar binnen enkele ogenblikken vond scheidsrechter Paarhuis het nodig om de wedstrijd te vermoorden zoals DVS ’33 trainer Jan Veldhuizen het na afloop tijdens de persconferentie verwoordde.

Peter Drolenga is herstellende van een enkelbandscheuring, maar voor de rest was iedereen beschikbaar. Dat zal na dit weekend niet meer het geval zijn.

Raoul Jessurun wist niet wat hij zag toen hem al na 3 minuten een rode kaart werd voorgehouden na een lichte touché binnen de zestien. Ook werd Caleb Rahajaan in de tweede helft nog weggestuurd na een sliding waar geel op zijn plaats was.

De wedstrijd:

Na 3 minuten een aanval van de gasten waar Daniel van Warven met een hakje Maurice de Ruiter in stelling bracht. Raoul Jessurun ging in de achtervolging samen met nog 2 Wezeper verdedigers, toucheerde vanachter de Ruiter licht die ging liggen. Strafschop en rode kaart voor Jessurun. Maurice de Ruiter nam zelf de strafschop en schoot raak 0-1. WHC had even tijd nodig om te herstellen van de dubbele domper. Kevin Olaria vond de vrijgelopen Jonathan van Marle en met de punt van de schoen prikte hij de bal onder DVS'33 doelman Daan Kamphuis door 1-1. Daarna ontspon zich een aantrekkelijk open duel met kansen voor beide partijen.

Uiteraard had DVS ’33 het meeste balbezit, maar WHC vocht zich daar regelmatig goed onder uit. Na een kwartier was het Jurian van den Brink die uit een hoekschop vrij kon inschieten maar net voorlangs schoot. WHC vocht voor wat het waard was met 10 tegen de 11 tegen de nummer twee op de ranglijst. Het was een beetje een kat tegen de muis, maar de muis liet zich niet zomaar vangen. Een goed voetballende actie van Jesse Betaze had beter lot verdiend, maar de voorzet kwam net niet aan. Een schot van Ali Akla ging nog ver over maar DVS ’33 werd wel dreigender. Opnieuw een goede aanvallende actie van WHC via Jeffrey van Amersfoort, Kevin Olaria en Ibrahim Tuncer die de bal niet goed op maat bij Robbert van Schie kon krijgen in de vijandelijke zestien. Zo ging er weer een mogelijkheid verloren.

WHC ontsnapte toen Ali Akla zijn inzet vol de lat raakte, de nastoot van Daniel van Warven ging ruim over. WHC kon nog twee keer gevaarlijk worden door een vrije trap van Caleb Rahajaan. DVS'33 doelman Huiskamp werd bijna verrast toen Jurian van den Brink voorlangs kwam maar hij verzuimde om de bal te toucheren. Aan de andere kant was het van de Kamp die vol op de paal schoot en zo ging het spel op en neer. Uit een hoekschop kopte Jonathan van Marle hard naast en was het Ibrahim Tuncer die schuin alleen voor het doel op dook. Het harde schot werd door Huiskamp gekraakt. Het leek dat WHC zonder verdere kleerscheuren de rust zou halen maar net als tegen Drachtster Boys en Flevo Boys lukte dat weer niet. Een te gehaaste uittrap van WHC doelman Jasper Kuiper viel bij Maurice de Ruiter in de voet. Die wist wel raad met dat buitenkansje en lifte de bal over doelman Kuiper die nog op de rand zestien stond: 1-2.

Tweede helft:

WHC begon met dezelfde 10 als voor rust na de rode kaart van Jessurun. DVS ’33 eiste het meeste balbezit op, maar had een fout van doelman Kuiper nodig om tot scoren te komen. Daniel van Warven maakte de 1-3 toen Kuiper een inzet los liet. In die fase was er veel frustratie en irritatie in het veld door toedoen van de leiding. Om dan met geel te gaan strooien is wel erg makkelijk. De krachten vloeiden weg bij WHC. Ook de wissels konden daar geen verandering meer in brengen. Er werd nog meer zout in de Wezeper wonden gestrooid. Een onschuldige botsing werd opnieuw beoordeeld als een overtreding binnen de zestien. Yoshua van Marle werd getrakteerd op geel en opnieuw een strafschop voor DVS ’33. Opnieuw was het Maurice de Ruiter die scoorde 1-4 en zijn derde van de dag scoorde. Tot overmaat van ramp moest ook Caleb Rahajaan met direct rood het veld verlaten na een overtreding. Je vraagt je af waaraan heeft WHC dit verdiend. Gezien het spelbeeld was het een sportieve wedstrijd waar de scheidsrechter graag de man van de wedstrijd wilde zijn. Er zal door de technische staf heel wat gepuzzeld moeten worden om volgende week uit tegen Staphorst de poppetjes op de goede plaats te krijgen. Er moet worden gezegd dat het team niets te verwijten valt maar de gifbeker moet schijnbaar helemaal leeg voor WHC.

Scoreverloop:

3. Maurice de Ruiter 0-1,
9. Jonathan van Marle 1-1,
45. Maurice de Ruiter 1-2,
65. Daniël van Warven 1-3,
77. Maurice de Ruiter 1-4

Klik HIER voor het gehele persbericht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment