Familiedag2019

OOSTERWOLDE - Zaterdag 22 juni 2019 stond in het teken van de jaarlijkse afsluitende Familiedag. Terwijl ronkende motoren Oosterwolde verlieten voor hun jaarlijks tourrit was er al volop beweging op sportpark De Heughte. JO8 t/m JO11 gingen onderling de strijd aan in een zogenaamde Champions League mixtoernooi inclusief penalty schieten. Arjan ten Klooster (doelman hoofdmacht) moest daar vroeg zijn nest voor uit om de ballen tegen te houden. Het was het begin van een zonovergoten dag op sportpark De Heughte.


Wat ook op viel was dat de schminkdame voor half elf al druk bezig was bij de jongste kinderen mooie tekeningen op hun gezichtjes te schminken. Tot laat in de middag was deze jongedame actief onder tropische temperaturen! Diverse ouders waren deze dag ook present en konden deelnemen aan het ouder-kindtoernooi. Voor de niet spelende vrouwen stond er strafschopschieten op het voetbalmenu. Een aantal dames lieten zich alsnog schrappen van de lijst, ze wilden zogenaamd niet ‘als een gieter afgaan’. Een aantal ‘ex-profs’ van de vroegere dameslichting van VSCO’61 en WHC deden ook mee en het kon dus ook niet uitblijven dat één van hen zou winnen en dat werd uiteindelijk Renske van der Veen-Schoonhoven.

Onze trouwe sponsor AVM had weer diverse springkussens inclusief waterbassin voor de jeugd opgesteld.

De seniorenteams inclusief vrouwenteam, JO19 en MO19 en niet te vergeten de fanatieke 45+-voetballers stroomden in de loop van de ochtend ook binnen. Om 11.15 uur begonnen ze in twee poules met onderlinge wedstrijden van 7-tegen-7 op een half veld. Uiteindelijk twee verrassende poulewinnaars, namelijk het derde elftal onder de bezielende leiding van Jan Vlieger en het vijfde elftal onder de rustige begeleiding van Jaap Schreurs. In de finale trok het derde elftal aan het langste eind door met 3-1 te winnen. In de wedstrijd om de derde en vierde plek won het eerste elftal van het tweede team. Dit toernooi was tevens de laatste keer dat clubscheidsrechter Gerrit Steert de fluit hanteerde.

Zoals gebruikelijk wordt er op de familiedag afscheid genomen en worden er kampioen(en) gehuldigd. Er werd door voorzitter Ben Schreurs met een boeket bloemen afscheid genomen van tweede elftalleider Evert Kasteel. Zes jaar heeft hij zich ingezet voor dit jonge team en hopelijk blijft hij op een andere manier voor VSCO’61 behouden. Het achtste elftal wist het kampioenschap binnen te halen en de manschappen kregen allemaal een fraaie bos bloemen.

Na deze formaliteiten was het tijd voor ontspanning en dus kon entertainer Marcel Beltman aan de slag om zijn vocale kunsten te tonen aan het publiek. Het was stralend weer en alle teams zochten een mooi plekje op het uitgebreide terras. De inwendige mens kon versterkt worden met diverse versnaperingen. Het waterbassin werd ook het domein van de senioren. Voorzitter Ben Schreurs liep ook een nat pak op, maar na drie top-zaterdagen voor VSCO’61 moet dat kunnen.

Al met al kan VSCO’61 terugkijken op een geslaagde familiedag en tevens mooi voetbalseizoen 2018-2019.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment