OLDEBROEK - De heren 1 van Blauw Wit hebben zichzelf afgelopen donderdagavond te kort gedaan in Druten. In een 2-uur durend duel ging DVV er met de winst vandoor (3-2). Daar waar de Oldebroekers de controle over de wedstrijd leken te hebben, kon de eerste overwinning van het seizoen niet worden gepakt. Het late aanvangstijdstip van de wedstrijd leek de Blauw Witten geen parten te spelen. Vorig seizoen kwam Blauw Wit nog van een koude kermis thuis en werd er met 4-0 verloren op dit ronduit belachelijke aanvangstijdstip.

Maar nu was de start van Blauw Wit veelbelovend. Een solide servicedruk, gekoppeld aan een sterke side-out zorgde bij DVV voor veel problemen. Blauw Wit liep uit, vooral dankzij aanvallend succes via middenmannen Jaap-Peter Weerd en Reinold Schoonhoven. De eerste set werd dan ook verdiend met 20-25 binnen gesleept. In set 2 waren de rollen omgedraaid. Blauw Wit kreeg 2 serviceseries ‘om de oren’ en dat tekende het verschil in de tweede set. Een gat van 9 punten viel niet te dichten, ondanks de vechtlust die de Blauw Witten toonden aan het einde van de set. Set 2 ging daarom met 25-17 naar de thuisploeg.

Het was Blauw Wit in set 3 dat de klok sloeg. André Polinder had aan de buitenkant zijn motor inmiddels warm gedraaid waardoor de Oldebroekers veel via de buitenkant konden scoren. De servicedruk was weer in orde, waardoor DVV moet had om de eigen side-out te maken. Blauw Wit bleef passend overeind en kon zodoende set 3 binnenhalen met 18-25. Het spelbeeld veranderde vervolgens weer drastisch, wat misschien de wedstrijd ook wel kenmerkte. DVV kreeg grip op het spel van Blauw Wit. Een goede serviceserie van DVV bracht Blauw Wit in verlegenheid. De side-out werd minder makkelijk gemaakt dan in set 1 en 3. DVV schroefde een tandje bij, Blauw Wit verzwakte en set 4 was snel een prooi voor DVV met 25-19.

Net zoals vorige week moest opnieuw een vijfde set uitkomst gaan bieden. Maar opnieuw was de start van Blauw Wit ondermaats. Binnen een mum van tijd stond er een 3-0 achterstand op het scorebord. Bij de veldwissel was deze achterstand nog steeds 3 punten. Maar Blauw Wit bleek over vechtlust te beschikken en knokte zich terug. Een machtpoint voor DVV kon nog worden weggepoetst, maar de tweede bleek helaas teveel. De 5e set ging met 16-14 verloren en daarmee ook de wedstrijd.

Heren 1 speelde 2 zeer sterke sets, maar vergat helaas om het karwei in vier sets te klaren. Desondanks kunnen de Oldebroekers terug kijken op een goede wedstrijd met 2 meer dan verdiende punten als resultaat. Door dit verlies staat Blauw Wit wel op een gedeelde 12e plek, waarbij wel de kanttekening gemaakt moet worden dat de meeste teams boven Blauw Wit 1 of 2 wedstrijden meer gespeeld hebben. Volgende week zaterdag spelen de mannen weer een thuiswedstrijd, om 14.30u is dan Arvevo, de nummer 9 van de ranglijst, de tegenstander in de Talter.

Bron: Blauw-Wit

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment