rw12

WEZEP - Het seizoen zit er op voor de Wezepse korfballers, waarbij men kan terugkijken op geslaagd seizoen. Zowel Rood-Wit 1 en 2 zullen volgend seizoen in de veldcompetitie uitkomen in de 2e klasse. Voor het vlaggenschip is de terugkeer alweer na één seizoen bereikt en voor Rood-Wit 2 zal dit voor het eerst in de historie zijn dat men zal spelen in de reserve 2e klasse. Kortom weer een fantastische prestatie van de selectie van Rood-Wit.

De reserves van Rood-Wit wisten twee weken geleden thuis tegen SKF 4 de promotie al veilig te stellen, ook de acht beste nummers twee gaan  promoveren . Maar als je het hele seizoen al bovenaan staat dan wil je ook de laatste wedstrijd kampioen worden. Dus nog één keer opladen voor de laatste kampioenswedstrijd. Concurrent Rigtersbleek speelde haar laatste wedstrijd al een paar dagen eerder en verloor deze belangrijke wedstrijd, dus een paar dagen voor de kampioenswedstrijd was Rood-Wit 2 al onverwachts kampioen geworden. De laatste wedstrijd in Woudenberg ging dus om de eer en uiteraard het seizoen winnend afsluiten. Vol goede moed vertrokken de spelers richting Woudenberg, om daar de laatste twee punten op te halen. Helaas ging de wedstrijd niet zo als gehoopt.

Woudenberg was scherp en Rood-Wit was niet op tijd bij de les om de schade te herstellen. De wedstrijd werd helaas verloren met 21-13, maar uit handen van voorzitter Wim Jansen werden medailles uitgereikt voor het kampioenschap in de reserve 3e klasse. Een unieke prestatie voor Rood-Wit.

 Vervolgens was het de beurt aan Rood-Wit 1 welke een reis op het programma hadden staan naar Buitenpost. Het kampioenschap in de poule ging naar buurman KV Elburg, maar Rood-Wit kon via een tweede plek in de poule toch nog promoveren naar de 2e klasse. Twee weken geleden werd de belangrijke wedstrijd om de tweede plek tegen Pallas'08 overtuigend gewonnen. Rood-Wit was officieus gepromoveerd, maar moest afgelopen zaterdag het kunstje nog afmaken. Bij een overwinning of gelijkspel is promotie een feit, bij verlies was het nog afwachten wat de concurrent uit de andere poule zou doen. Rood-Wit 1 zit een goede fase en het plezier straalt er vanaf. Tegen Flamingo's kon Rood-Wit 1 dit seizoen goed afsluiten, maar het plezier was in de eerste helft ver te zoeken. Rood-Wit stond na 30 minuten korfballen tegen een achterstand van 9-4 aan te kijken. In de rust werd er afgesproken om nog één vol gas te geven en met elkaar ervoor te gaan. Een vrije bal van Eva Groeneveld was het startsein hiervoor. Rood-Wit rechtte haar rug en ging collectief voor de winst. Met mooie uitgespeelde aanvallen werd de achterstand weggewerkt en een spannende slotfase brak aan, waarin David André met een strafworp matchwinner werd van deze wedstrijd, 15-16. Promotie naar de 2e klasse is een feit!

De selectie van Rood-Wit kan terugkijken op een lang maar een geslaagd seizoen, waarin beide teams gegroeid zijn en waarin het vlaggenschip ook de 2e klasse in de zaal heeft veilig gesteld. Daarnaast hebben de junioren van Rood-Wit ook een unieke prestatie geleverd voor te promoveren naar de landelijke 1e klasse. Voor Rood-Wit is er nu eerst vakantie en op 15 augustus start de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment