Dani Arnhem

KAMPERVEEN - Motorcrosser Dani Heitink heeft de laatste wedstrijd om het Europese kampioenschap voor 65cc klasse prima afgesloten. Op zaterdag stond Heitink op het Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem eerst een kwalificatiewedstrijd te wachten. Die wedstrijd zou in de morgen worden verreden, maar door de regen werd deze kwalificatie afgelast.  Daarom werd in de middag een training gehouden en daarna de tijdtraining. Dani wist met een goede tiende plaats voor de dag te komen.

Een dag later was het zover voor het jonge crosstalent uit Kamperveen,  die vol goede moed aan zijn 1e reeks begon. De start verliep voor Dani niet echt soepel, maar Heitink wist zich op een schitterende wijze vanaf de 20e positie terug te vechten naar een twaalfde plaats. Daarmee wist hij ook veel EK punten tte pakken.

Velen waren gekomen om Dani aan te moedigen waaronder ook zijn juffrouw van school. De fans zagen Heitink niet al te best vertrekken in de 2e manche, waar de KTM driver weer vanaf de 20e plaats zijn aanval in moest zetten. Dani wist hierbij snel zijn ritme te vinden en reed de een na de andere rijder voorbij. Hij had zelfs uitzicht op plek negen,  maar dit lukte hem net niet doordat een van  de andere medestrijders hem passeerde. Heitink wist met een goede 11e plek te finishen en werd zeer verdienstelijk 10e van de dag.

´Wat een weekend,’ verklaarde Dani Heitink na afloop. ‘Dit kan niet meer stuk´. Heitink werd in de voorrondes van het Europese kampioenschap 16e in de eindstand. Voor Dani is dit een geweldig leerjaar geweest en hij ziet uit naar 2020. Maar zover is het nog lang niet want het komend weekend staat voor Heitink alweer een wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap op de rol in de 65cc grote wielen klasse en wel op het circuit van Geldermalsen.

Langs deze weg wil Heitink iedereen bedanken. Alle sponsoren,  maar ook allen die hem geweldig hebben gesupporterd. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment