Dani 1 Den Dungen

KAMPERVEEN - Op zaterdag 1 juni stond Dani Heitink aan de start bij de 65cc grote wielen op het circuit van Den Dungen. Daar werd de strijd om het Nederlandse kampioenschap voortgezet. De weersomstandigheden waren prima en Heitink had er zin in.

Zoals altijd komen de 65cc grote en de 85cc kleine wielen samen in actie, zowel in de tijdtraining als in de manches. Dani wist met een prima 9e tijd voor de dag te komen en  hij kon een mooie plek voor de start van de 1e reeks uitzoeken.  De jonge rijder moest vanaf het beton starten en daar heeft  Heitink niet echt ervaring mee. Dat was ook duidelijk zichtbaar toen de wedstrijd begon, want het achterwiel van zijn KTM gleed weg met als gevolg een zeer slechte start.  Maar Dani wist na een schitterende inhaalrace toch nog naar een groepje te rijden, al zat hij even te lang achter zijn voorganger. Hij sloot zijn heat toch af met een prima 8e plaats.

In het tweede bedrijf was Heitink veel gretiger en dat maakte hij al duidelijk tijdens de start. Hij was veel beter weg was en wederom zette hij de aanval in op zijn voorgangers. Heitink wist hierbij tot een betere uitslag te komen en kwam verdienstelijk als 6e over de finish.  Zo werd de motorcrosser uit Kamperveen 7e van de dag. Hij heeft lef getoond en geknokt om elke punt wat er te verdienen was.

Een dag later stond Dani alweer in Arnhem op het circuit om zich voor te bereiden op de laatste voorronde om het  Europese kampioenschap 65cc kleine wielen, die op zaterdag 15 en zondag 16 juni zal worden gehouden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment