Algemeen Fobbe

’t LOO - Robert Fobbe heeft drukke tijden achter de rug als het over motorcross gaat. De 18-jarige kwam eerst op donderdag 30 mei (Hemelvaarsdag) in actie in Rhenen waar een Dutch Master of Motocross op het programma stond. Op zondag 2 juni stapte Fobbe weer op zijn Yamaha om deel te nemen aan het open Nederlands kampioenschap 250cc die werd verreden in Gemert.

Het was zaak voor Robert om zich de kwalificeren voor de wedstrijd op circuit Kwintelooijen in Rhenen, wat hem ook lukte. Want van de vierenvijftig rijders wist de rijder uit ´t Loo een 34e tijd te realiseren wat goed was om deel te nemen aan de beide reeksen. Tijdens de sighting lap voor aanvang van de 1e manche werd Robert van zijn motor gereden met als gevolg een kromme koppelingshendel. Er was geen tijd meer om dit te repareren. De start van Robert was niet echt super. Hij wist later toch weer wat tempo te rijden, maar in het slot zakte hij toch weer terug zodat hij  als 29e binnen kwam.

In de tweede omloop was de start beter, maar vijf ronden voor het einde liet hij zich van de wijs brengen en kwam als 25e binnen, dat liet hem in het dagtotaal als 29e eindigen.

Een paar dagen later was het weer raak voor Fobbe en wel in Gemert waar hij in de 1e heat zich bij de beste twintig wist te melden en als 19e over de finish kwam. In de tweede omloop wist Robert het nog beter te doen door als 16e te finishen en eindigde hiermee ook als 16e in de daguitslag. Door de extreme warmte eiste dit voor veel rijders toch zijn tol.

Fobbe liet weten dat er nog veel aan het constante tempo rijden moet gebeuren. Hij noemt dit nog te wisselvallig. Hij gaat in ieder geval er alles aan doen om dit  alles voor elkaar te krijgen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment