dungen

WEZEP - Zaterdag 1 juni werd de zesde wedstrijd om het Nederlands kampioenschap Cup 250cc verreden in Den Dungen. Vol goede moed begon Micheal Leusink aan zijn tijdtraining en het leek met een 18e tijd in zijn eerste aanzet te gaan lukken. Maar de directe concurrenten wisten nog snellere tijden te noteren en de Wezeper zakte terug naar een 33e plek.

Leusink, die vanaf de tweede rij moest beginnen aan zijn reeks, kende en zeer goed begin en kwam na een volle ronde te hebben gereden als 20e voorbij. Het leek nu wel te gaan lukken voor een finish bij de beste twintig, maar in het slot van de wedstrijd maakte de Husqvarna rijder een zeer dure fout door zijn motor dood te remmen. Het duurde te lang voordat hij deze weer aan de gang kreeg. Dit was balen want hierdoor was een 28e positie het meest haalbare voor Micheal, die in zijn achterhoofd wist dat er veel meer in had gezeten.

Nu was het voor Leusink zaak om zich weer op te laden voor de 2e manche waarbij hij iets minder goed weg was en als 23e bij de eerste doorkomst de jury passeerde. De scherpte was verdwenen nadat de race zijn einde naderde en Micheal maakte te veel foutjes maakte. Hij zakte terug naar een 33e plaats waarmee hij ook werd afgevlagd. In het dagtotaal werd Micheal Leusink 29e. Op zondag 23 juni staat de zevende wedstrijd op het programma en wel op het circuit van Geldermalsen.

De reactie was na afloop duidelijk van Michael. Hij  liet weten dat hij teveel duurzame fouten had gemaakt en dat er zeker een top twintig klassering in had gezeten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment