Dani Reutlingen

KAMPERVEEN - Voor Dani Heitink stond het afgelopen weekend  een wedstrijd om het Europese kampioenschap op het programma in de 65cc kleine wielen klasse. De wedstrijd werd gehouden in het Duitse Reutlingen. Op de zaterdag kende Dani een zeer moeizaam begin en hij had het zeer moeilijk op het harde en gladde circuit en met het tempo dat zeer hoog lag. De start van de kwalificatierace ging Dani in eerste instantie goed af, maar op weg naar boven zakte hij al snel terug. De motorcrosser uit Kamperveen reed zeer gespannen en moest vrede hebben met een 23e plaats.

Een dag later ging het echt om de EK punten. Door wat regen en een gesproeide baan zag het aanwezige publiek een hele andere Heitink rijden. Zo begon Dani zijn 1e reeks als 25e aan zijn race. Hij reed als laatste van een groepje van ongeveer twaalf jonge crosstalenten  en dat leverde een mooie strijd op. Dani wist toch als 20e te finishen en  zo een punt wist te pakken.

In het tweede bedrijf begon Heitink als 24e aan zijn wedstrijd en er ontstond wederom een schitterend gevecht waarbij Dani volop de strijd aanging en met een prima 18e positie over de meet wist te komen. In het dagtotaal werd Heitink 22e en hij staat in de tussenstand na vier wedstrijden met vier andere rijders op de 20e plaats.

Zo bleek dat na een moeizame start op de zaterdag de KTM Driver zich prima heeft herpakt op de zondag.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment