Boeve en Sellis Halle

OLDEBROEK - Jeroen Boeve en Rick Sellis mochten op zondag 26 mei deelnemen aan de Dutch Masters of Sidecarcross in Halle. Een mooie uitdaging, want ze konden zich niet alleen met de beste zijspancrossers van Nederland, maar ook met internationale rijders meten.

Boeve en Sellis wisten in de tijdtraining met een prima 14e tijd op de proppen te komen, maar daar bleken ze later daar niets aan te hebben. Tijdens de eerste manche ging het al snel mis, al was de start nog super. Het zijspanduo vertrok rond een 10e plek in deze 1e reeks. Maar even later blokkeerde een andere combinatie volledig de doorgang en hierdoor zakten Jeroen en Rick terug naar een 25e plaats. Ze wisten terug te komen naar plek zeventien, maar een kapotte demper gooide roet in het eten en daardoor moest het koppel de wedstrijd verlaten.

Aan de 2e manche kwam nog sneller een eind. De start was opnieuw super, maar met het ingaan van de 1e bocht tikten Jeroen en Rick het achterwiel van Dierckens en Bax aan en een buiteling en een kromme achterschijf waren het gevolg. Jeroen en Rick waren tot opgave gedwongen. Zo was er dus geen finish in de beide omlopen voor Boeve en Sellis in Halle.

Stuurman Boeve vond het jammer, maar liet wel weten dat ook pech wel eens een rol speelt. Gelukkig is het niet gebeurd bij de NK zijspannen,  want daar staat de Oldebroeker combinatie op een vierde plaats in de tussenstand. Op zondag 2 juni zal deze competitie in Den Dungen worden voortgezet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment