OWIOS

OLDEBROEK - In de laatste competitiewedstrijd tegen Lelystad die zaterdagmiddag op “Bovenmolen”werd gespeeld, het OWIOS met 1-3 verloren.  Voor de Oldebroekers stond niets meer dan de eer op het spel, terwijl Lelystad nog streed voor de derde periode. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van Beerd Stouwdam, afgelopen nieuwjaarsreceptie nog gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap. In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig, het spel werd op het middenveld gespeeld. Langzamerhand kreeg OWIOS een licht overwicht wat in diverse kansen resulteerde terwijl aan de andere kant de snelle linkerspits Delano van de Akker een groot gevaar bleek voor de OWIOS defensie. De eerste kans was voor OWIOS toen gelegenheidsspits Dennis de Boer liggend leek te scoren, doch de bal werd door een Lelystad verdediger van de lijn gehaald.  Een goed schot van Bennie Veldhoen werd door de doelman uit de hoek geranseld en ook drie inzetten achter elkaar eindigden op een Lelystads been.

Plots nam Lelystad de leiding: een solo van Delano van de Akker was de OWIOS defensie te machtig: 0-1.  OWIOS ging op jacht naar de gelijkmaker, was daar dichtbij toen Cornel Balk alleen voor de doelman verscheen, maar zijn lob trog geen doel.

Na rust was Lelystad steeds gevaarlijk in de counter, van de Akker schoot op de paal, maar OWIOS scoorde. Een diepe bal op Cornel Balk stuiterde over de doelman, waarna de bal rustig in het doel kon worden geschoten door Balk: 1-1. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was Lelystad doeltreffender dan OWIOS en scoorde nog twee maal.  1-3.  De afscheid nemende doelman Chris van de Poll voorkwam nog een grotere nederlaag. 

Ook volgend jaar speelt OWIOIS weer 2e klasse, en kan de toekomst met vertrouwen tegemoet treden, want enkele jeugdspelers klopten dit seizoen al nadrukkelijk op de deur, en zullen volgend seizoen zeker een kans krijgen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment