IMG 6860ol

WEZEP- In de prachtige omgeving van de Jachtlaan, Landhuisweg, Bosweg enz. konden woensdag de minder validen met hun begeleiders genieten van een heerlijke wandeling. Er werd de tijd genomen omdat het weer beter meewerkte dan vorige avond.

Foto's Alida Bosma

De 15 km mocht helemaal via het Julianapark, door het waterwingebied, achter de A50 langs naar de Vuursteenberg. Een route met afwisselend mooie natuur en prachtige woonomgeving.

De 5 km ging via de Heigraaf naar Wezep Noord. Een beetje zigzaggend over de zandpaden.  Hattemerbroek en het Vinkennest stonden op het programma voor de wandelaars van de 10 km. Zij mochten afsluiten met de Heigraaf en de Soppeweg. In het Vinkennest zijn de pijlen verwijderd, de organisatie biedt hierbij haar excuses aan de wandelaars die hier hinder van hebben ondervonden.

De groepen 1 en 2 van de Uilenhorst hebben hun eigen mini 4daagse georganiseerd. Zij liepen een paar kilometer door de wijk. Goed zichtbaar in gele hesjes en hand in hand voor de veiligheid. Een stimulerend initiatief van de Uilenhorst.

En dan donderdag alweer de laatste wandelavond. Wat een spanning. ‘Zou waarnemend burgemeester Snijder de wisselbokaal aan ons uitreiken? Of is de bokaal voor de school achter ons?’De bokaal wordt gewonnen door de school waarvan de kinderen gemiddeld de langste afstand lopen.

De laatste 5 km van de routes worden morgen door alle deelnemers gezamenlijk gelopen. De minder validen voegen op de Noordsingel in bij de boog van PLUS Supermarkten ter hoogte van het Agnietencollege. De eerste lopers worden hier rond 19:00 uur verwacht. We bin’dr uut, de VLS en de Eendracht zullen de defiléroute met muziek opluisteren. Het eind van de defiléroute wordt aangegeven door de boog van de firma van Werven. De Boni en de Plus zullen op de route staan met een kleine gezonde beloning voor de deelnemers. Ook zullen de Party prikkers “Beach Busters” van de party zijn. Zij zullen u vertellen van het belang om zwerfafval op te ruimen.

Er is mogelijkheid om te parkeren op Marienrade. U wordt aangeraden met de fiets te komen. De defiléroute is verboden voor alle verkeer.

De organisatie hoopt weer op een geweldige afsluiting van een mooie 39ste avond4daagse. De laatste avond hebben de wandelaars uw aanmoediging hard nodig. Het wordt zeer op prijs gesteld wanneer u als toeschouwer langs de Laatste Loodjes de wandelaars door de laatste kilometers heen helpt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment