IMG 6633av

WEZEP - Dinsdagavond werd het schema van de verkeersregelaars van de 2e avond van de wandelvierdaagse Wezep e.o. danig op de proef gesteld. Het was lekker fris wandelweer en dat hebben we geweten. De 5 en de 10 km waren in ieder geval 10 minuten sneller dan de organisatie vooraf had ingeschat. Dit veroorzaakte een race tegen de klok voor de verkeersregelaars. Uiteindelijk waren alle posten netjes bezet en is iedereen veilig overgestoken.

Foto's Alida Bosma

De route van de 10 km ging rondom Wezep van Voskuilerdijk tot Houthakkersweg en de Landhuisweg. Een zeer gevarieerde route. Onderweg de gezonde snack en drankjes die door de scholen bij de PLUS supermarkt besteld konden worden voor gereduceerd tarief. Goed Bezig heeft dit in samenwerking met de Plus mogelijk gemaakt onder het motto: Wij lopen op water en fruit de vierdaagse uit! Ook mocht her en der een warme snack niet ontbreken.

De 15 km liep via het Loo. Via de Soppe, IJsselvliedt en Oldhorst, achter het Buitencentrum langs naar Wezep Zuid. Een prachtige route met verschillende natuurgebieden.

De minder validen mochten genieten van Parc de Zwijger en de kinderboerderij. Altijd weer een waar feest. Ook van de miezerige regen is ongetwijfeld genoten. Wanneer je niet meer zoveel buiten komt is het ook wel eens prettig om weer regen te voelen.

De wandelaars van de 5 km hadden de pas er ook goed in. Zij hebben door de straten in Wezep-Noord gestruind. Via de Soppe konden zij weer naar de Finish wandelen.

De vrijwilligers zijn deze week voorzien van een pakketje gesponsord door de Boni. Een welkome snack voor onderweg.

De routes voor woensdag staan op de website van de avondvierdaagse www.avondvierdaagsewezep.nl maar zullen weer door de mooie natuurgebieden rondom Wezep gaan. Het Vinkennest, de Vuursteenberg en het waterwingebied worden morgen door de wandelaars weer verkend. Ook worden de Akkers door de 5km wandelaars en het gebied van Enkweg, Landhuisweg en Boslaan door de minder validen bewandeld.

We zijn al weer op de helft. De EHBO heeft weinig te doen gehad. We hopen dat natuurlijk zo te houden. De zware benen en zere voeten mogen weer een dagje rusten en kunnen er morgen weer fris tegenaan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment