Leusink Eersel

WEZEP - Zondag 19 mei werd de vijfde wedstrijd om het Nederlands kampioenschap Cup 250cc verreden in Eersel. Voor Michael Leusink waren er nieuwe kansen na wat mindere momenten in de afgelopen wedstrijd in Heerde. Gemotiveerd begon Leusink aan zijn tijdtraining, wat niet echt zijn ding is. De beginfase verliep nog netjes met een 16e plek, maar doordat de baan sneller werd zakte Michael terug naar een 33ste plaats. Hierdoor begon Leusink op de tweede startrij aan zijn eerste manche.

Bij de start van de 1e reeks was Leusink redelijk goed weg en  kwam hij na de eerste ronde als 26e voorbij. Van de tweeënveertigste rijders wist de Huqvarna rijder als 24e te finishen en daar mocht hij niet ontevreden over zijn.

Leusink kende een mindere goede start, mede door de stof die opwaaide. De gashendel werd met verstand gebruikt door de Wezeper . Michael wisselde verschillen malen van positie en kreeg in het slot van zijn race harde onderarmen. Een 29e plaats was het meest haalbare voor Leusink, die hiermee 26e werd in het dagklassement en in het kampioenschap ook 26e staat.

Michael was na afloop niet ontevreden. Er was eindelijk sprake van een constant ritme en dat geeft hem zeker vertrouwen. Het tempo zal nu hoger moeten om aan te pikken bij de beste twintig en daar zal hij zeker keihard aan werken. De volgende wedstrijd waar Michael Leusink in actie zal komen is op  1 juni in Den Dungen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment