OWIOS

OLDEBROEK - In een tamme derby speelden OWIOS en VSCO met 0-0 gelijk. Door dit resultaat en het gelijke spel tussen FC Horst en Blauw-Geel ’55 hebben beide ploegen zich veilig gespeeld en staat ook komend seizoen de gemeentelijk derby in de 2e klasse op het programma. Door de knappe overwinning van vorige week van OWIOS op Valleivogels (4-0) en VSCO tegen Unicum (1-0) was de grootste spanning van deze wedstrijd afgehaald. Maar wie dacht dat beide ploegen dan frank en vrij zouden spelen, kwam bedrogen uit. De in groten getale opgekomen supporters werden niet verwend met veel kansen voor beide doelmonden. OWIOS had een veldoverwicht, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. De corners die OWIOS kreeg, werden onschadelijk gemaakt door de defensie van VSCO. Beide keepers hoefden in de eerste helft geen grote reddingen te verrichten.

In de tweede helft was er iets meer gevaar in de doelmonden. Maar Bennie Veldhoen had twee keer het vizier te hoog staan. Na een uur diende doelman Ten Klooster zich voor het eerst te laten zien. Een vrije trap werd door Bennie Veldhoen hard en laag ingeschoten en gestrekt haalde Ten Klooster deze uit de benedenhoek en de terugspringende bal werd door de verdediging tot corner verwerkt. Tien minuten later was er nog een hard schot van Erik van Haagen die net naast de verkeerde kant van de paal ging. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam OWIOS goed weg. Een uitstekende kopbal van Rinse van de Velde werd met een snoekduik door keeper Chris van de Poll uit het doel getikt. Na ruim 90 minuten floot  scheidsrechter Huis in ’t Veld af voor de wedstrijd. Door het gelijke spel en het feit dat ook FC Horst en Blauw-Geel ’55 gelijkspeelden met 2-2, zijn zowel OWIOS als VSCO volgend jaar weer actief in de 2e klasse. De gemeentelijke derby staat dus ook volgend jaar weer op het programma.

Het laatste fluitsignaal betekende voor scheidsrechter Huis in ’t Veld uit Elburg ook letterlijk zijn laatste fluitsignaal voor de KNVB. Na jaren als scheidsrechter actief geweest te zijn, stopt hij en was de derby tussen OWIOS en VSCO zijn allerlaatste wedstrijd. Vanaf deze plek willen we hem nogmaals bedanken voor zijn inzet.

Komende zaterdag speelt OWIOS haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen sv Lelystad ’67 op sportpark Bovenmolen om 14.30 uur.

Opstelling: Van de Poll, Boer, Hoogland, Hop, Boon, Hamelink, M. Bastiaan (60. Van ‘t Hul), P. Bastiaan  (80. Nagelhout), Veldhoen ©, Van Haagen (87. Bultman), Balk

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment