VSCO

OOSTERWOLDE - De gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS eindigde in een bloedeloze 0-0. Doordat BlauwGeel’55 niet verder kwam dan een gelijkspel tegen FC Horst komen beide teams ook volgend seizoen weer uit in de tweede klasse. Op voorhand had VSCO’61 genoeg aan een gelijkspel. Voor OWIOS gold dat niet en was het mede afhankelijk van het resultaat van BlauwGeel’55. Het kwam het spel niet ten goede. De in grote getale opgekomen supporters werden deze middag niet verwend. VSCO’61 nam geen enkel risico en OWIOS creëerde wel een licht veldoverwicht in de eerste helft maar tot kansen kwam het niet. De beste mogelijkheid was nog voor Erik van Haagen die uiteindelijk besloot om niet zelf te schieten, maar voor te geven. De bal bereikte echter niet een medespeler en werd door VSCO’61 weggewerkt.

De tweede helft ging wat meer gelijk op, maar tot grootse daden kwamen beide teams nauwelijks. Ondertussen was bekend dat BlauwGeel’55 achter stond en dat vergrootte de dadendrang niet van beide teams. OWIOS was na 65 minuten dichtbij een treffer. Een vrije trap van Bennie Veldhoen van zo’n 20 meter ging door de muur. Doelman Arjan ten Klooster wist nog net een hand tegen de bal te krijgen en Rick Sleurink verwerkt de bal tot corner. Ook Erik van Haagen was een kwartier voor tijd gevaarlijk. Een afgeslagen bal uit een hoekschop schoot hij rakelings naast.

De enige echte kans voor VSCO’61 kwam drie minuten voor tijd. Rechtsback Sander Stange werd diep gestuurd. Zijn voorzet bereikte Rinse van der Velde die zijn kopbal zag gekeerd door doelman Chris van de Poll. Het bleef 0-0 en aangezien BlauwGeel’55 niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel betekende deze uitslag klassenbehoud voor beide teams. Ondertussen kregen Thomas van de Kolk en Ruben Buijserd een publiekswissel omdat beide spelers aan het eind van het seizoen stoppen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment